Boktips

Vilka böcker finns att läsa om Cocker Spaniel och om att ha hund? Här är några nyttiga boktips. De flesta finns i välsorterad bokhandel, zoo-affär, kan lånas på bibliotek eller beställas från Internet. Klubben rekommenderar att läsa flera böcker om hundar och rasen Cocker Spaniel, man kan lära sig så otroligt mycket mer - än man trodde att man visste... Har du också några tips - maila Webbmaster!
 
BÖCKER OM COCKER SPANIEL
 

Cocker Spaniel av Kari Haave 

Detta är boken för varje cockervän! Kari Haave är en av Nordens främsta uppfödare av cocker spaniel. Här berättar hon ingående om rasen, skildrar cockern från grunden och ger handfasta råd om hundens skötsel som valp, vuxen och gammal, frisk och sjuk. I text och bild visar hon även hur en cockertrimning går till. Hon redogör för rasens bakgrund och berättar om cockern från äldsta tider fram till idag. Nyutgåva
 

Cocker Spaniel av Haja Van Weesem

Toppenbok på engelska om rasen, en bok för dig som just köpt eller ska köpa en cocker. Författaren tar upp många bra och målande beskrivningar om hur en cocker är. Du som redan äger en cocker kommer att skratta igenkännande. Haja har gjort ett underbart jobb, borde bli översatt på svenska för er som tycker att språket är tungt. / I Eriksson
 

Cocker Spaniel av Joyce Caddy

Den här boken tar upp allt, men den är lite tråkig att titta i för den innehåller enbart svart/vita bilder. Är du bara intresserad av fakta är det en underbar bok. Men den slår inte Hajas bok ovan. / Ingrid Eriksson
 

History of The Cocker Spaniel av Peggy Grayson

Det här är en bok med bara text i, några svart/vita bilder av cockrar finns dock. Den här boken är för den verkliga entusiasten och berättar ingående om cockrars historia fram till nu. I slutet finns en lista av champions och 42 stamtavlor. Du köper inte den här boken om du vill ha glassiga färgbilder utan om du vill veta allt om cockerns historia. / I Eriksson

Pet Owners Guide to The Cocker Spaniel av Frank Kane

Frank Kane är en av Storbritanniens mest kända allrounddomare och världskänd som ägare och uppfödare av cocker spaniel. Boken innehåller mycket information från början till slut såsom historik, hur man väljer valp, uppfostring, trimning, utställningstips, uppfödning, hälsa... ja allt! Tyvärr inte på svenska. 

Örliden - en kennel och dess hundar under mer än ett sekel 
Av: Helén Hedlundh Håkansson - Ingrid Olsson - Lilian Öhrström

Lilian Öhrström, kennel Örliden i Sjöbo, var en av de mest kända uppfödarna av cocker spaniels. I mer än 50 år har hon hållit på med ett framgångsrikt avelsarbete. Lilian har tävlat med sina hundar i de flesta grenar inom hundsporten - utställning, jakt, viltspår och lydnad - och framgångarna har varit lysande. Efter ett så långt och aktivt hundliv har många frågat Lilian när hon skulle skriva en bok om sin kennel och sina Örlidare. År 2002 kändes det rätt. Lilian har under sin aktiva tid samlat på sig massor av fotografier, domarkritiker, tidningsurklipp och många minnen.
 

BÖCKER OM ATT HA HUND (listade i bokstavsordning)
 

Agility som hobby - vardagskul med hunden av Ingrid Tapper

Detta är en enkel nybörjarbok. Här beskrivs hur en agilitybana är uppbyggd, hur man tränar in de olika momenten för att kunna ta hindren på rätt sätt om man vill tävla och hur man kan bygga egna hinder hemma i trädgården. Framför allt är det en inspirationsbok för alla som vill aktivera sig tillsammans med sin hund. Agility som hobby är den andra boken i serien Härligt hundliv.

Aktivering - smart lek med din hund av Nina Roegner

Vissa hundar och hundägare tycks gå igenom livet stretande, med olika viljor, åt var sitt håll. Mycket energi går åt till att försöka överlista varandra, från både hundens och ägarens sida. Ibland blir hundar till och med utdömda för att de inte beter sig som de "ska". Samma ägare som dömt ut sin hund brukar bli mycket förvånade när de ser hur duktig hunden kan bli om den istället motiveras att använda sin envishet och energi i samarbete med sin ägare. Den kan till exempel lära sig att pussla, hämta borttappade vantar, bära tidningen eller liknande. / HUSn

Det är detta Aktivering handlar om. Här finns både enkla och lite svårare övningar, vilket gör att den passar hela familjen. Den är pedagogiskt upplagd med steg-för-steg-illustrationer till alla övningar, för att man ska kunna träna både enskilt hemma men också på kurser. Boken innehåller sammanlagt cirka 25 olika övningar både för inom- och utomhusbruk.

Aktivitetsboken av Memea Molin

Lek, träna och ha roligt tillsammans, då lär hunden sig bäst. Samtidigt bygger ni upp ett förtroende och skapar kontakt. Hundens psykiska hälsa hänger på att den får använda hjärnan, den fysiska av att den får träna muskler och smidighet. En del hundar älskar att jobba, andra kan vara svårare att motivera. Det handlar om rasegenskaper, men mycket beror också på din förmåga att aktivera hunden. I boken får du massor av tips på aktiviteter och problemlösningar som du och din hund kan roa er med på promenaden eller hemma i trädgården.

Anatomiboken - hundens anatomi, rörelser och fysiologi av Gull Åkerblom

En grundläggande och detaljerad genomgång av hundens anatomi, det vill säga kroppens byggnad, och rörelsemönster ­ allt ifrån skelettet, de inre organen och nervsystemet till muskulaturen och hundens utseende och sätt att röra sig. För att tydliggöra är boken rikt illustrerad med fotografier och teckningar. Att ha goda kunskaper i anatomi är viktigt såväl för den vanlige hundägaren som för den professionelle uppfödaren. Boken ingår i Svenska Kennelklubbens serie Hunduppfödaren: Anatomiboken, Avelsboken, Beteendeboken, Hundmatboken, Juridikboken, Uppfödarboken och Valpningsboken.

Apportering och viltspår av Lennart Nordlander/Carl-Johan Adlercreutz

Boken handlar om passivitetsträning och mental träning för hund och förare. Hur du ska använda röst och tecken då du ger kommandon. Råd och anvisningar för ett riktigt apporteringsarbete och hur en eftersökshund för klövvilt utbildas. Dessutom ett kapitel om eftersök på vildsvin. 65 färgfoton.

Avelsboken - om strukturer och möjligheter i hundaveln av Lennart Swenson

Boken ger förklaringar till vad som i grunden styr de kommande valparnas förutsättningar, färdigheter och egenskaper och boken är ett synnerligen värdefullt verktyg för uppfödare som strävar efter goda resultat! Läsaren får en omfattande vägledning vad gäller hundavel och hundars genetik och boken innehåller många bra tips på vad man bör tänka på i avelsplaneringen. Ämnen som inavel, ärftliga sjukdomar och avel för bättre hälsa tas upp. Författaren ger också många goda råd om hur man långsiktigt och kortsiktigt ska gå till väga för att uppnå avelsmål vad gäller hundarnas utseende eller praktiska förmågor. Boken ingår i Svenska Kennelklubbens serie Hunduppfödaren: Anatomiboken, Avelsboken, Beteendeboken, Hundmatboken, Juridikboken, Uppfödarboken och Valpningsboken.

Beteendeboken - om valpens tidiga beteendeutveckling av Lars Fält

Uppfödaren och miljön betyder mycket för att ge valpen en god start i livet. Beteendeboken hjälper dig att förstå varför den nyfödda valpen beter sig som den gör och hur du ska reagera på detta. Ju mer du känner till om omgivningens effekt på valparna under deras första månader, desto större möjlighet har du att erbjuda en miljö som gör att de kan utvecklas enligt sina förutsättningar. Det bidrar också till att den kommande hundägaren får goda förutsättningar för ett trevligt liv med sin hund. Boken ingår i Svenska Kennelklubbens serie Hunduppfödaren: Anatomiboken, Avelsboken, Beteendeboken, Hundmatboken, Juridikboken, Uppfödarboken och Valpningsboken.

Cesar och hans hundar - Naturliga lösningar på vanliga hundproblem av Cesar Millan

Cesar Millan har gjort succé i svensk tv, i programmet Mannen som talar med hundar.
I boken berättar han personligt om sitt arbete med störda hundar och om sin syn på hur man bäst kommunicerar med hundar. Han visar hur hundar tänker och agerar och hur man bygger upp en harmonisk relation till hunden, allt för att hunden ska fungera tillsammans med oss människor. Cesar säger att man ska se världen med hundens ögon, för då ser man att det vi ger hunden kanske inte alls är det som hunden mest behöver. För att lyckas med hundinnehavet måste man också inse att hunden är ett flockdjur och har en medfödd flockinstinkt. Vi måste alltså förstå hundens natur och levnadsvillkor för att lyckas.

Din hund en lydig hund - med Shaping/Klickerträning av Anders Hallgren

Klickerträning har snabbt blivit ett begrepp inom modern djurinlärningsteknik. Träningsmetoden kan med fog kallas revolutionerade, då varje hundägare nu lätt kan lära sig att själv träna sin hund till perfekt lydnad! I denna bok redogör Anders Hallgren för metodens bakgrund, liksom för olika bakomliggande psykiska och fysiologiska orsaker till oönskade beteenden hos hunden. Men framför allt visar han hur Du på ett både snabbt, effektivt och roligt sätt kan göra din hund till en lydig hund!

Djurdoktorn Hund av James E. McKay

Djurdoktorn är en praktisk handbok som beskriver hundens mest förekommande sjukdomar. Som hundägare kan du med hjälp av Djurdoktorn lära dig att identifiera olika sjukdomar, hur de behandlas och vad du själv kan göra för hundens hälsa. Boken kan inte ersätta ett kvalificerat veterinärbesök, men ger dig som hundägare kunskap om vad som kan behandlas på egen hand. Boken innehåller många beskrivande bilder och en praktisk uppslagsdel.
Första valpskolan - Allt du behöver veta för att få en perfekt valp av Maggie Holt och Stella Sweeting

Första valpskolan presenterar en annorlunda och mycket effektiv metod för hunduppfostran, som går ut på att man belönar önskvärda beteenden hos valpen istället för att straffa den när den uppför sig illa. Boken erbjuder ett heltäckande träningsprogram, rikligt illustrerat med färgfotografier som guidar läsaren genom övningarna. Den gör hunduppfostran till en fascinerande upptäcktsresa som både ägare och valp har glädje av.
Från valp till unghund - utan problem! av Nina Roegner

Att leva tillsammans med en valp som blir unghund är lite som att dansa tango. Det krävs stor inlevelseförmåga, och en övertydlighet när man leder och visar. Dessemellan ska man vara följsam men ändå alltid beredd på tvära svängar! Unga hundar ÄR påfrestande och de har hyss för sig! Man får helt enkelt vara beredd på att bli överlistad någon gång och det är snarare en regel än undantag att man stöter på motgångar, men problem är till för att övervinnas! 

Fågelhundar - Dressyr och jakt av Sten Christoffersson

Denna omfattande och vackra bok är en kombination av dressyrhandbok och jaktbok. I olika kapitel redogörs utförligt för jaktdressyren bl a av de stötande o apporterande spanielraserna. Ett måste för fågelhundsägaren! Nyutgåva

Grunden med hunden av Jörgen Thynell & Pernilla Hanke

Grunden med hunden är en unik bok som fyller en lucka i den hundboksutgivning som finns. Där andra böcker tar upp lydnad och träning börjar Grunden med hunden ett steg före och lär ut hur man skapar en grundläggande god relation och kommunikation med hunden. HUSn

Handling - Att visa hund på utställning av Mia Sandgren

Handling är ett engelskt ord för uppvisning av hundar på utställning. En handler måste ha en speciell känsla för hundar, god kunskap om hundens anatomi och mentalitet och att kunna ta fram de särdrag som kännetecknar rasen, när den ska ställas upp och granskas av domaren. Det är denna hantering som den här boken handlar om. 

Hundens sjukdomar av Birgitta Wikström

För hundägare är denna bok en oumbärlig källa till kunskaper och förståelse för hundens reaktioner. Den redogör i utförliga kapitel för uppbyggnad och funktion hos kroppens olika delar och system, vilka skador och sjukdomar de kan drabbas av, vad den förebyggande vården bör inriktas på, behandlingsmöjligheter, prognos samt råd för skötsel hemma. Den upplyser också om bl a vaccinationer, bandageläggning, förgiftning, dieter vid olika sjukdomar och principerna för ärftlighet.
Hundmatboken av Marie Sallander

Genom rätt utfodring kan man höja sin hunds prestationsförmåga, lindra krämpor samt öka välbefinnande och livslängd. Hundmatboken ger expertråd och information om hur man genom hundens alla åldrar och livsskeden ska utfodra den på bästa sätt. Boken ger råd både till dig som ger färdigmat och som själv föredrar att laga mat åt din hund, bland annat finns recept på god och näringsriktig mat. Boken ingår i Svenska Kennelklubbens serie Hunduppfödaren: Anatomiboken, Avelsboken, Beteendeboken, Hundmatboken, Juridikboken, Uppfödarboken och Valpningsboken.

Hundskolan av Christina Ingerslev

Hundskolan beskriver hur du skapar en harmonisk samvaro med din hund, där både du och hunden är glada och tillfreds. Kontakt och kommunikation är nyckelorden för att bygga upp en relation där hunden vill samarbeta, där den kommer när du kallar, går fint i koppel och på det hela taget är en fröjd att vara tillsammans med. När den lilla valpen hämtas hem och blir en ny familjemedlem drömmer de flesta om att få en sådan relation till sin hund. Denna känsla av förståelse och samhörighet, av trygghet och ömsesidig glädje är möjlig att uppnå om du känner till och förstår hundens behov och är villig att göra en insats för att skapa ett bra liv åt hunden. 

Jakthundar av Sten Christoffersson

Stora boken om jakt - Jakthundar & viltvård: Presentation av cirka 30 raser inom olika typer av jakthundar. Träning av jakthundar beskriver apportörer, stående fågelhundar, drivande hundar, stötande hundar. Dressyrmetoder, två viktiga regler samt kommandon, handtecken och visselsignaler. Faktabok för jägare, jakthundsuppfödare etc. Mycket vacker bok med illustrationer i form av teckningar och färgfoton. Har tidigare ingått i Den stora boken om Jakt.

Juridikboken - avtal, lagar och skatter för hunduppfödare av Ulla-Britt Schwang

I Juridikboken ges en lättfattlig och överskådlig redogörelse för de lagar och förordningar som gäller för avtal, skatter, export och import av hundar med mera. Både som enskild hundägare, uppfödare och fodervärd är det viktigt att ha god kunskap om avtal, lagar och förordningar som rör hundägandet. Hundägaren lotsas fram i juridiken med hjälp av handfasta exempel på olika situationer som kan uppstå. Boken ingår i Svenska Kennelklubbens serie Hunduppfödaren: Anatomiboken, Avelsboken, Beteendeboken, Hundmatboken, Juridikboken, Uppfödarboken och Valpningsboken.

Kantarellsök med Hund av Anders Hallgren/Marie Hansson Hallgren

Att leta kantareller med hund är något som blivit oerhört populärt. Vem vill inte finna mängder av den guldgula dyrgripen? Och när man dessutom kan ha nöjet att finna dem tillsammans med sin hund, prata om att förena nytta med nöje! Och inte undra på att grannarna blir avundsjuka! I boken står precis hur du ska gå till väga - och det viktigaste av allt: Vilka fel du måste undvika att göra. Att lära din hund att finna och markera kantareller kan bli det bästa du någonsin gjort. 

Kontaktkontraktet - En bok om människans samspel med hunden av Eva Bodfäldt

Hur får du hunden att vilja hålla kontakt med dig? Vad betyder hundens sätt att hälsa? Hur får du hunden att gå fint i koppel? Varför morrar hunden? Går det att leka fram ett samarbete? Hur tränar man in en bra inkallning? Vad innebär shaping? Dessa och många andra frågor får du uttömmande svar på i Kontaktkontraktet. Insiktsfullt och övertygande förklaras hur vi kan skapa ett positivt samspel genom att förstärka hundens spontana vilja att ta kontakt. I Kontaktkontraktet delar Eva Bodfäldt med sig av 20 års erfarenhet av inlärningspsykologi och samspelet mellan människa - hund. 

Ledarskap med Cesar av Cesar Millan

Mannen som talar med hundar är tillbaka med uppföljaren till succén Cesar och hans hundar, som sålts i nära 50 000 exemplar bara i Sverige. I Ledarskap med Cesar sätter Cesar Millan fokus på hundägaren och berättar hur man gör för att bli den flockledare som hunden behöver för att få ett balanserat liv. Cesar hjälper dig att förstå och bedöma både din egen och hundens energi så att du kan få en djupare relation med din hund. Den hundägare som kan utveckla en lugn och säker energi blir en bättre ledare inte bara för sin hund.

Lek och träna med valpen - Råd till små hundägare av Sarah Whitehead

En bok som lär barn att ta hand om och träna sin nya hundvalp. Här finns råd om skötsel och lämplig mat, lättförståeliga övningar i hur man tränar sitt husdjur och förslag på roliga och ofarliga lekar. Man kan till exempel lära valpen att apportera och att spela nos-fotboll. Genom respektfullt umgänge med sitt husdjur lär sig barnet att ta ansvar samtidigt som den viktiga leken får djuren att må bra och bli trygga och stabila familjemedlemmar. Boken har fina, instruktiva bilder och tips till föräldrar i särskilda rutor, så att barnen vid all lek och träning får tillsyn och stöd.

Lyckliga lydiga hundar av Anders Hallgren

Hur ska man göra för att få sin hund både lydig och lycklig? Den här boken presenterar en träningsform som bygger på förståelse, kärlek, lagom krav och kontakt. Med rätt typ av träning och rätt aktivering till vardags, får du en hund som fungerar överallt i samhället. En glad och förtroendefull hund som passar in i familjens liv och som klarar av att umgås med andra människor och hundar. En hund som blir följsam i såväl stadsmiljö som på landet. En lycklig hund som gillar att vara lydig. Här får du alla råd av den välkände och erfarne hundpsykologen Anders Hallgren, som har hållit på att hjälpa hundar och hundägare i över trettio år.

Lydnadsboken av Memea Molin

Memea Mohlin har i många år arbetat framgångsrikt med att söka förklaringar och åtgärda problem mellan hundägare och hund. I den här boken vänder hon tillbaka till ursprunget för att på sitt lättfattliga sätt lära oss hundarnas språk. I Lydnadsboken beskrivs träningen steg för steg i alla moment från lydnadsklass I till Elit. Boken nämner de vanligaste fallgroparna och vad du kan göra för att undvika dem. Framför allt får du tips på hur du kan göra för att hunden ska finna träningen lustfylld och utföra momenten korrekt.

Med seger i sikte av Barbro Eklund

En jättebra svensk bok för dig som tänker börja ställa ut din hund. Förutom rent handfasta tips om hur det går till och vad du behöver ha med dig, delar författaren med sig av sin långa erfarenhet. Många intressanta tankar och funderingar. En helt klart köpvärd bok. / I Eriksson

Mitt i ringen av Carl-Johan Adlercreutz

Den här boken är rent teoretisk och kan användas av både nya och lite mer erfarna utställare. Boken riktar sig även till dig som går som domarelev. Här finns även ett ganska genomgående kapitel om anatomi. I jämförelse med boken ovan är detta mer fakta, detta är också en köpvärd bok. / I Eriksson

Parning och Valpning av Barbro Eklund

En ovärderlig handbok för alla som planerar en valpkull. Här finns den samlade erfarenheten. Som t ex: Vilka krav ställs på en avelshund? Hur går en parning till? Ovilliga hundar, hur gör man? Första hjälpen vid valpning. Hur man tar emot de nyfödda, skyddar dem mot infektioner, stödmatar dem och hur hundägaren gör om tiken vägrar umgås med sina valpar. Det är en heltäckande bok för såväl nybörjare som den mer erfarne. Den utmärker sig inom området då den är behändig, lättläst, varm och omtänksam. Uppfödare har tiggt om att den ska ges ut igen, bl a med synpunkten: "Den är så enkel att läsa och slå upp i och dessutom anpassad till svenska förhållanden."

Skaffa hund av Ulla Barvefjord

Skaffa hund är boken för dig som väljer hunden som husdjur. Här får du bland annat lära dig att välja ras, göra valpen rumsren, lära den komma på inkallning, göra dig till flockledare samt träna hundens skottfasthet. Du får också veta en hel del om hundutställningar och agility och – som guldkant på hundägandet – hur du får din hund att leta efter kantareller. HUSn

Spårhundsboken av Staffan Nordin

Spårning är en idealisk sysselsättning för hunden, oavsett om det bara sker för nöjes skull, för tävling eller för tjänstebruk. Spårarbetet är naturligt för hunden, och för hundägaren krävs varken dyr utrustning eller mycket tid. Man kan snabbt nå resultat och likväl aldrig bli riktigt fullärd. Boken vänder sig till alla kategorier av spårhundsintresserade, från nybörjare till mera erfarna. Förutom instruktioner och tips om hur hunden kan utvecklas till en avancerad spårhund innehåller boken också avsnitt för den som är nyfiken på vad ett spår består av, hur mikroklimatet påverkar spåret etc.

Stora boken om att skaffa och leva med hund av Åsa Ahlbom och Anders Hallgren

Förstå samspelet mellan människa och hund! Detta är en heltäckande bok om hundens utveckling från nyfödd valp till vuxen hund, skriven av hundpsykologerna Åsa Ahlbom och Anders Hallgren, som är de främsta på sitt område. Här får du massor av tips och goda råd oavsett om du redan har eller om du tänker skaffa hund. Boken ger också en bättre förståelse för samspelet mellan människa och hund, vilket gör det lättare att få en lycklig samvaro med sin fyrbenta vän.

Sök av Git Jering

Att träna sök är en härlig och rolig sysselsättning för både hund och ägare. Hunden får både psykisk och fysisk motion samtidigt som den får tillfälle att använda sin nos. Sök innebär att hunden med relativt hög nos avsöker ett skogsområde för att finna ett antal gömda figuranter. Boken har Svenska Brukshundsklubbens tävlingsverksamhet som grund, men det betyder inte att man måste sikta på tävling för att ha glädje av läsningen. Den tar upp inlärning och problemlösning och vänder sig till alla som har intresse av att träna sök, oavsett nivå.

Träna viltspår - Grunderna i eftersök av Marita Carlsson

Alla hundar kan lära sig spåra oavsett ras och storlek! Du får lära dig hur man snitslar och lägger ett blodspår, tränar hunden i grundlydnad och kommandon och förbereder den för prov i anlagsklass. Till din hjälp innehåller boken sex spårkartor av stigande svårighetsgrad. Glädje och inspiration genomsyrar träningsmetoderna, vilket är förutsättningen för ett lyckat eftersök.

Uppfödarboken - Hunduppfödning i teori och praktik av Bitte Lind/Åsa Lindholm

Uppfödarboken ger en bred och övergripande bild av allt man behöver veta för att föda upp hundvalpar på bästa sätt, oavsett om det gäller en enstaka valpkull eller om det handlar om kommersiell uppfödning. Man får veta vad det innebär att planera för en valpkull och sköta om den. Uppfödarboken är en oumbärlig guide för alla som föder upp valpar! Boken ingår i Svenska Kennelklubbens serie Hunduppfödaren: Anatomiboken, Avelsboken, Beteendeboken, Hundmatboken, Juridikboken, Uppfödarboken och Valpningsboken.

Uppletande av Git Jering

Uppletande är en mycket stimulerande sysselsättning för hunden både fysiskt och psykiskt. Vare sig avsikten är tävling eller ren aktivering mår hunden bra av att få använda sin näsa och leta efter saker. Uppletande är ett delmoment i alla bruksgrenar, så tänker man tävla och dessutom har ambitionen att få höga poäng bör man vara mycket noggrann i sin träning. Boken är upplagd med Svenska Brukshundklubbens tävlingsverksamhet som grund.

Uppslagsbok i hundpsykologi av Anders Hallgren 

Hundpsykologen Anders Hallgren har sammanställt alla kunskaper inom detta fascinerande ämne på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Här finns mängder med praktiska tips om träning och vad man som hundägare ska göra i olika situationer. När man vet varför hunden beter sig som den gör behandlar man den bättre och med större förståelse. Resultatet är lyckliga hundar som passar in i familj och samhälle och som ger oss sällskap, motion, hälsa och glädje.

Valpningsboken av Anne-Sofie Lagerstedt

Valpningsboken - hundens fertilitet, fortplantning och könsorganens sjukdomar beskriver löpning, parning, dräktighet och valpning samt de vanligaste sjukdomarna i könsorganen hos både tik och hanhund. Boken ger också en anatomisk översikt, då det är betydligt lättare att förstå hur en defekt eller sjukdom påverkar hunden om man vet hur djuret ser ut även inuti kroppen. En viktig och oumbärlig bok för både hanhunds- och tikägare som låter sina hundar fortplanta sig. Boken ingår i Svenska Kennelklubbens serie Hunduppfödaren: Anatomiboken, Avelsboken, Beteendeboken, Hundmatboken, Juridikboken, Uppfödarboken och Valpningsboken.

Vardagslydnad - Hundens träning och hundägarens vardag av Yrsa Franzén-Görnerup

Som hundägare hamnar man ständigt i nya situationer där man frågar sig varför hunden beter sig som den gör, varför saker händer och hur man bäst löser problem som uppstår. Frågelådan innehåller ett stort antal vanliga hundägarfrågor som hundpsykologen Yrsa Franzén-Görnerup besvarat och samlat på sig under flera år som expertrådgivare i en hundtidning. Ingår i serien Hand med Hund

Vardagsproblem av Yrsa Franzén-Görnerup 

Att ha hund ställer stora krav på hundägaren. Hand med hund – Vardagsproblem presenterar ett stort antal träningstips och lösningar på vanliga problem som kan uppstå i vardagsumgänget med hunden. Genom förebyggande träning kan de flesta problem undvikas eller åtminstone minimeras. 

Miljöträning, som är en stor och viktig del, har ett eget avsnitt i boken. Här beskrivs hur vi med social träning kan hjälpa våra hundar att klara den miljö och levnadssituation som vi utsätter dem för. Det kan gälla stadsmiljön med tutande bilar, stressade människor eller trängsel. I avsnittet om Ensamhetsträning får man lära sig hur man går tillväga när man tränar en hund att lämnas ensam hemma utan att hunden blir stressad. Andra vardagliga situationer som hunden måste tränas för att klara av är att inte skälla vid dörren, inte jaga andra djur på promenaden, att fungera vid veterinärbesök, att hälsa på människor utan att hoppa, att träffa andra hundar eller att fungera i en utställningsring om ägaren är utställningsintresserad. Hand med hund – Vardagsproblem är en fortsättning på Vardagslydnad. Ingår i serien Hand med Hund

Det finns många fler böcker hos:


Copyright © Webbmaster & Cocker Spaniel Klubben, enligt Upphovsrättslagen SFS 1960:729
Sidan ses bäst i Explorer 5.0 eller högre, 1024 x 768 bildpunkter och 32-bitars Highcolour
~Syns ingen meny? Bryt dig loss här!~