Omplacering

Nytt hem från 6 månaders ålder

Ibland behövs ett nytt hem åt din cocker och vi vill gärna hjälpa till att hitta en ny familj. Skriv en kortfattad beskrivning av hunden, hälsostatus, ev. kurs eller tävling, omplaceringsorsak, önskemål om det nya hemmet och kontaktinformation. Bifoga gärna även ett foto. Maila informationen till webbmaster@cockerklubben.com  

Annonskostnad för “för omplacering” är 100 kr för 3 månader som betalas till CSK:s plusgiro: 371957-2 märkt “omplacering + ditt namn” (icke medlem betalar 200 kr) Vi förbehåller oss rätten att redigera innehåll. OBS: Annonsör ansvarar för att uppgifterna är aktuella, och om hunden är omplacerad eller om du har hittat en hund så var snäll och meddela webbadmin.

Söker du en cocker som är minst 6 månader så kanske du hittar din nya familjemedlem här. Du kan även kostnadsfritt sätta in en egen annons. Söker du yngre hundar hänvisas till valpförmedlingen.

Cocker omplaceras

Alvin söker nytt hem
Vi har dessvärre behövt ta det svåra beslutet att omplacera vår gamle vän, Alvin, en 9 år gammal cocker. Han har tidigare bott tillsammans med en Leonberger, som gick bort i somras. Vi tog då in en ny hund i familjen, en 6 månader gammal Landseer. Alvin har tyvärr haft svårt att acceptera den nya valpen, vilket resulterat i en del påhopp med jämna mellanrum. I takt med att valpen blir äldre, är vi rädda att det till slut kan komma resultera i en situation där någon blir allvarligt skadad. Vi har gett det ungefär ett halvår, i förhoppning om att Alvin skulle vänja sig och acceptera sin nya kamrat, men nu har vi nått en punkt där vi känner att det inte längre fungerar. Vi är ingen enhundsfamilj, så för Alvins eget bästa söker vi därför ett nytt kärleksfullt hem till honom.
 
Alvin är en fantastisk hund, som helst vill vara ensam med sin ägare. Han är alltid nära, väldigt mjuk och snäll mot alla människor (veterinären älskar honom). Han kan vara lite reserverad mot nya människor till en början, men när Alvin blivit trygg med dig lämnar han aldrig din sida. Han är väldigt lyhörd och extremt lugn i hemmets trygga vrå. Så länge han får vara med är han nöjd och han gör allt för mat. På promenad har han lite mer energi, men vi har upplevt att när man går med bara Alvin är han väldigt lugn och fin även utomhus. Kan utan problem gå lös i icke-trafikerade områden. Alvin har inte haft några problem alls att vara hemma ensam med sin tidigare hundkompis, men vi är tveksamma på om han kan vara helt ensam hemma under längre stunder.
 
Alvin har haft lite ögonproblem på sistone. Han har början på gråstarr och behandlas för låg tårproduktion. Han har blivit mycket bättre i ögonen, men får just nu en ögonsalva varannan dag. Absolut inga problem att ge honom den. Det är oklart hur länge han kommer behöva stå på salvan, det får framtida veterinärbesök utvisa. Utöver det har han knappt haft några riktiga hälsoproblem genom åren. Alvin är okastrerad, kommer från en bra stamtavla, men vi har inte ställt ut eller tävlat med honom.
 
Vi söker efter någon/några som har en del hundvana och kan ge Alvin motion och stimulans, men framför allt massa kärlek. Vi vill att Alvin ska få bo utan andra hundar, då han trivs bäst så. Vi ser helst att han kan följa med till jobbet på dagarna, alternativt har någon som kan passa honom. Alvin bor i Göteborg.
 
Richard Lindström
0702461404

 

Inlagt 191109

Lumos söker nytt hem

Denna härliga grabb Lumos på 2,5 år söker ett stressfritt för alltid hem med mycket kunskap och förståelse för hundar med speciella behov.

Han är en rolig och otrolig hund som älskar att träna speciellt trix och spår. Han har sedan valp varit osäker/rädd för mycket, speciellt ljud pga kraftiga öroninflammationer men det har blivit värre den senaste tiden då det är för mycket i hemmet. Det är mycket ljud och rörelse dygnet runt i hans miljö, både ute som inne som gör att han inte känner sig trygg och har svårt att varva ner på egen hand. Han reagerar främst på ljud (skäller mycket), men även stillastående som rörande objekt. Det varierar mycket på när han reagerar och på vad. 

Behöver få upp sitt självförtroende – för han kan verkligen gör allt, han vet det bara inte än. När vi är ute på landet utan alla triggers lyser han igenom och är sig själv. Han älskar skogspromenader och att visa att han kan och vill! Gillar att åka bil främst i sele, rusar till bilen och somnar snabbt. Han sover mer än gärna i sängen, och säger till när han vill upp i sängen på natten. Största passion i livet är allting mat och gillar att leka, speciellt prassliga saker.  

Lumos vill till landet helst utan andra djur, det ska inte finnas barn i hans vardag och inte knackande besök titt som tätt. Han har magkatarr som funkar bra med strikta mattider och med det han äter idag utan ändringar. Han vill vara i fokus och få långa skogspromenader med träning som han älskar. Han blir i skuggan av mina brukshundar, och får tyvärr inte riktigt det han behöver. Den nya ägaren ska vara villig att göra allt (och lite till) för Lumos bästa. Han finns i Kungsbacka, avstånd är inget problem utan det rätta hemmet är viktigare. 

Hör av er till 

elinore.bjorkbacke@gmail.com som första kontakt vid intresse. 

Inlagt 191119

Cocker sökes

Pin It on Pinterest

Shares