Årets juniorcocker

Poängberäkning för Årets Juniorcocker

Poängskala officiella utställningar

1:a juniorkonkurensklass = 5 poäng
2:a juniorkonkurensklass = 4 poäng
3:a juniorkonkurensklass = 3 poäng
4:a juniorkonkurensklass = 2 poäng

Cert ger 2 bonuspoäng, reservcert ger 1 bonuspoäng och CK 1 bonuspoäng.

Poängskala CSK lokalavdelningar

BIR = 10 poäng
BIM = 8 poäng
2: a juniorkonkurensklass = 7 poäng
3: a juniorkonkurensklass = 6 poäng
4:a juniorkonkurensklass = 5 poäng

Bonuspoäng

10 % av antalet deltagande juniorer i respektive han- och tikklass. Även på utställningar om har tävlan om bästa junior räknas enbart bonuspoäng på antalet deltagare i det egna könet.

Hundar som är 9 – 18 månader och som tävlar i juniorklass på utställning kan tävla om titeln Årets Junior Cocker. HP på lokalavdelningarnas inofficiella cockerutställningar motsvaras av excellent på officiella utställningar och är ett krav för att få poäng på utställningar.  Minst ett CK under året är förutsättningen för att få poäng.

Sju (7) officiella utställningar och en (1) lokalavdelnings inofficiella utställning räknas. Om det i inbjudan står att ”utställningen medräknas i Årets cocker junior får poäng beräknas för lokalavdelningens inofficiella utställning.

Krav om domarens kompetens

Gemensamt för alla är att domaren ska ha någon av följande meriter och godkännas av Cocker Spanielklubbens styrelse senast 6 månader innan utställningsdagen.

*Auktoriserad domare på cocker spaniel
*Uppfödare som fört fram minst tre utställningschampions (alternativt fullcertade cocker spaniels) varav minst en av egen uppfödning.

 

Övrigt:

Läs de generella reglerna för att få tävla om Årets Cocker HÄR