Styrelse

Vill du veta vem som sitter i klubbens styrelse? Alla uppgifter hittar du under Kontakt.

På den här sidan kommer du att hitta nyheter från styrelsen liksom alla klubbens protokoll och handlingar.

Hej och välkommen till Cocker Spanielklubbens hemsida!

Jag är Lennart Ståhle och jag är ordförande i Cocker Spanielklubben. Mitt stöd är en engagerad styrelse och aktiva lokalavdelningar. Dessa anordnar olika trevliga aktiviteter för cockerägare i delar av vårt avlånga land.

Det kanske inte finns någon lokalavdelning just i närheten av där du bor? Klubben stöttar gärna de som vill starta kontaktgrupper för olika aktiviteter. Hör av dig till styrelsen så kan vi tillsammans diskutera vad vi kan göra.

Cocker Spanielklubben ska vara en klubb för alla cockerägare: för uppfödare, jaktintresserade, utställningsintresserade eller om man vill syssla med t ex agility, rallylydnad eller viltspår. Vi ser även gärna nya cockerägare och därför har vi också en egen valpförmedling.

Cockertidningen utkommer med fyra nummer per år. Ambitionen är att den ska spegla alla aktiviteter i klubben. Men till tidningen behöver vi då också hjälp av dig med olika typer av bidrag i text och bild. Så tveka inte, sätt tassarna på tangenterna och berätta om något roligt och intressant som du har gjort med din hund. Är du på några av våra arrangemang så kom ihåg använda kameran/mobilen.Till hemsidan söker vi alltid nya foton och numera även video – det går snabbt och enkelt att dela till webbmaster via mobil.

Välkommen till Cocker Spanielklubben och vår hemsida – tveka inte att kontakta oss i stort och smått!

Lennart

Vintermörkret är en realitet

2018-10-30
Och det här året går mot sitt slut. Vi kan se tillbaka på en intensiv höst. Den 28 september anordnade vi vår årliga Club Show. Dagen därpå hade vi både jaktprov och viltspårmästerskap. Det var en intensiv helg. Madeleine Ljungkvist, hennes man Christoffer och Ann-Kristin drog ett drygt lass hela helgen. Utan deras hängivna arbete hade vi inte kunnat genomföra detta. Men i framtiden behöver vi mer frivilliga som är beredda att hjälpa till. Utan fler frivilliga kommer vi sannolikt inte kunna genomföra arrangemang av denna omfattning.

Våra Club Show domare var imponerade av organisationen och hundarna. Vi tog med dem på jaktprovet på söndagen och det var en helt ny upplevelse för dem. De var mycket entusiastiska. Läs gärna deras kommentarer från utställningen HÄR.

Styrelsen har beslutat att se över poängberäkningen för Årets cocker. Vi har nu publicerat ett förslag från en arbetsgrupp bestående av Britta Dafgård, Catharina Dehman och Lars-Erik Ejdebäck. Alla medlemmar och lokalavdelningar är välkomna att lämna synpunkter på förslaget. Efter denna remissomgång kommer styrelsen att sammanställa alla synpunkter och diskutera dem med arbetsgruppen. Styrelsen kommer därefter att utarbeta ett förslag och överlämna det till årsmötet för beslut. De synpunkter som har inkommit kommer givetvis att redovisas i anslutning till detta. Jag inser att alla kanske inte tycker att det är ett bra förslag. Framför det då, under civiliserade former.

Inför årsmötet ska valberedningen ta fram ett förslag till styrelse. Det är Jane Jarefors som är sammankallande. Synpunkter och förslag kan lämnas till Jane på adressen val@cockerklubben.com. Vi behöver alla goda krafter för att kunna göra klubben bättre och starkare.

Glöm inte heller att värva nya medlemmar till klubben!
Ha en fortsatt trevlig höst!

Ordförande Lennart

 SSRK har påbörjat arbetet med att ta fram en ny funktionsbeskrivning för spaniels och de ber nu avdelningar och rasklubbar om hjälp med att forma en arbetsgrupp. Är du intresserad och skulle vilja vara med i denna arbetsgrupp för CSK:s räkning så kontakta ordförande Lennart Ståhle, se Kontakt för uppgifter. Lennart svarar även på eventuella frågor. SSRK vill ha namn senast den 31 december men hör gärna av dig redan nu vid intresse. HÄR kan du läsa det dokument med inbjudan och bakgrund som SSRK har sänt ut.

 Arbetsgruppens förslag till revision av poängberäkning för Årets cocker är klar och du kan ta del av dessa HÄR. Synpunkter kan lämnas till styrelsen@cockerklubben.com senast den 15 januari 2019.

KALLELSE Årsmöte hålls lördag den 16 mars 2019. Plats Scandic, Scandic Nord, Järngatan  17, 602 23 Norrköping. Årsmötet börjar kl 12.00 med ett föredrag av professor Per Jensen, Linköpings universitet. Föredraget kommer att behandla hundens beteende och förhållande till människan. Efter årsmötet bjuder klubben på fika. Ordinarie årsmötesförhandlingar börjar kl. 14.15. Motioner ska inlämnas till styrelsen@cockerklubben.com senast den 30 November 2018.

  180819 Styrelsen bjuder in till samrådsmöte med avdelningarna den 7 oktober kl 10.00 i Studiefrämjandets lokaler, Portalgatan 2B, Uppsala. Förslag på diskussionspunkter/ärenden skickas till ordf Lennart Ståhle

  180712 Handlingarna från årsmötet 2018 är nu uppdaterade med årsmötesprotokoll, motioner samt verksamhetsplan 2018.

 180626 Styrelsen för CSK har genom SSRK tecknat samarbetsavtal med JIS, Jaktcocker i Sverige. Ta del av avtalet HÄR.

Pin It on Pinterest

Shares