Ordförandens sida

Hej och välkommen till Cocker Spanielklubbens hemsida!

Jag är Lennart Ståhle och jag är ordförande i Cocker Spanielklubben. Mitt stöd är en engagerad styrelse och aktiva lokalavdelningar. Dessa anordnar olika trevliga aktiviteter för cockerägare i delar av vårt avlånga land.

Det kanske inte finns någon lokalavdelning just i närheten av där du bor? Klubben stöttar gärna de som vill starta kontaktgrupper för olika aktiviteter. Hör av dig till styrelsen så kan vi tillsammans diskutera vad vi kan göra.

Cocker Spanielklubben ska vara en klubb för alla cockerägare: för uppfödare, jaktintresserade, utställningsintresserade eller om man vill syssla med t ex agility, rallylydnad eller viltspår. Vi ser även gärna nya cockerägare och därför har vi också en egen valpförmedling.

Cockertidningen utkommer med fyra nummer per år. Ambitionen är att den ska spegla alla aktiviteter i klubben. Men till tidningen behöver vi då också hjälp av dig med olika typer av bidrag i text och bild. Så tveka inte, sätt tassarna på tangenterna och berätta om något roligt och intressant som du har gjort med din hund. Är du på några av våra arrangemang så kom ihåg använda kameran/mobilen.Till hemsidan söker vi alltid nya foton och numera även video – det går snabbt och enkelt att dela till webbmaster via mobil.

Välkommen till Cocker Spanielklubben och vår hemsida – tveka inte att kontakta oss i stort och smått!

Lennart

God Jul & Gott Nytt år och lite annat!

2018-12-09
Den här helgen pågår ”stora Stockholm” eller Stockholms hundmässa som det numera heter. Det finns mycket att titta på där och shoppa för den villige. Stockholms Cockerklubb ställde som vanligt upp med en fin rasmonter och informerade om vår ras. Tack för den insatsen!

Cockerspanielbedömningen lockade 84 hundar – en ganska bra siffra. Frank Whyte (Kazval) dömde 30 juniorer och veteraner av båda könen. Frank Whyte är en respekterad gundog domare i Storbritannien. Själv är han uppfödare av ungersk vizsla och flat coated retriever. Resten av cockrana dömdes av Jenny Miller (Feorlig), känd för sina english springer spaniels, skyterrier och papillon. I Storbritannien dömer hon alla gundogs, schäfer och en del terrierraser.  Jag samtalade en del med henne före bedömningen och vi enades om att hon kommer att skriva om sina intryck av våra cockrar i Cockertidningen. Trevligt.

Så till resultaten. De flesta vet kanske redan eftersom resultaten är publicerade på Hundmässans hemsida och i rasdata. BIR blev Maria Ekstrands DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH OAKBEACH MAKE HEARTS GO BOM-BOM, som också fick nordiskt certifikat.  Andra bästa hane med svenskt certifikat blev Edyta Gorkás PL CH VENI VIDI VICI ESQUEEN. Han blev därmed svensk champion.  BIM blev Monica Forsanders CHARBONNEL DESIGN N’BLUE, som fick svenskt och nordiskt certifikat. Bästa avelsgrupp i stora ringen blev gruppen SE U(U)CH SE VCH MANACA’S IDEAS FOR LIFE, numera ägd av J. Pop, Storbritannien. Stort grattis till alla vinnare!

På väg ut ifrån utställningen passerade jag SKK´s monter med Kynologiska akademiens och bibliotekets bord. Där satt min gamla vän Märta Ericsson. Märta var under flera år den drivande inom SSRK när det gällde avelsfrågor och internationellt samarbete. Det var trevligt att träffa henne igen, på hennes ålders höst – ja jag är ju nästan där också…

Ni har väl observerat att vi har ändrat reglerna för valphänvisning, om inte läs dem HÄR. De är numera anpassade till SKK´s allmänna regelverk. Frågan har också uppkommit om vi ska fortsätta med valphänvisningen i dess nuvarande form. Den mesta informationen finns ju under ”Att köpa hund”. Ja vad tycker ni?

Nu börjar också årsskiftet att närma sig och jag vet att många sitter på ”sändknappen” för att i allra sista minuten skicka in resultaten till årets cockerlistor. Det finns en revision om poängberäkning här på hemsidan. Kom med synpunkter. Styrelsen avser att presentera ett förslag på årsmötet. Ja så var det årsmötet och nästa års verksamhet. Årsmötet äger rum 2019 i Norrköping, Scandic Nord, den 13 mars med början kl 12. Då inleder professor Per Jensen med ett föredrag om hundars beteende. Kom och lyssna och ta sen del i årsmötet! Nästa års verksamhet: några idéer och önskemål inför nästa år? Vi vill gärna få era synpunkter!

Till sist. Tack för det här året och en riktig God Jul och ett Gott Nytt år till Er alla!

Ordförande Lennart

Vintermörkret är en realitet

2018-10-30
Och det här året går mot sitt slut. Vi kan se tillbaka på en intensiv höst. Den 28 september anordnade vi vår årliga Club Show. Dagen därpå hade vi både jaktprov och viltspårmästerskap. Det var en intensiv helg. Madeleine Ljungkvist, hennes man Christoffer och Ann-Kristin drog ett drygt lass hela helgen. Utan deras hängivna arbete hade vi inte kunnat genomföra detta. Men i framtiden behöver vi mer frivilliga som är beredda att hjälpa till. Utan fler frivilliga kommer vi sannolikt inte kunna genomföra arrangemang av denna omfattning.

Våra Club Show domare var imponerade av organisationen och hundarna. Vi tog med dem på jaktprovet på söndagen och det var en helt ny upplevelse för dem. De var mycket entusiastiska. Läs gärna deras kommentarer från utställningen HÄR.

Styrelsen har beslutat att se över poängberäkningen för Årets cocker. Vi har nu publicerat ett förslag från en arbetsgrupp bestående av Britta Dafgård, Catharina Dehman och Lars-Erik Ejdebäck. Alla medlemmar och lokalavdelningar är välkomna att lämna synpunkter på förslaget. Efter denna remissomgång kommer styrelsen att sammanställa alla synpunkter och diskutera dem med arbetsgruppen. Styrelsen kommer därefter att utarbeta ett förslag och överlämna det till årsmötet för beslut. De synpunkter som har inkommit kommer givetvis att redovisas i anslutning till detta. Jag inser att alla kanske inte tycker att det är ett bra förslag. Framför det då, under civiliserade former.

Inför årsmötet ska valberedningen ta fram ett förslag till styrelse. Det är Jane Jarefors som är sammankallande. Synpunkter och förslag kan lämnas till Jane på adressen val@cockerklubben.com. Vi behöver alla goda krafter för att kunna göra klubben bättre och starkare.

Glöm inte heller att värva nya medlemmar till klubben!
Ha en fortsatt trevlig höst!

Ordförande Lennart

Pin It on Pinterest

Shares