Nytt hem

Nytt hem från 6 månaders ålder

Ibland behövs ett nytt hem åt din cocker och vi vill gärna hjälpa till att hitta en ny familj. Eller om du söker en äldre cocker som ny familjemedlem så kan du annonsera om det på den här sidan. Här förmedlas hundar som är över 6 månader, söker du yngre hundar hänvisas till valpförmedlingen.

Annonskostnad för “Nytt hem sökes” är 100 kr för 3 månader som betalas till CSK:s plusgiro: 371957-2 märkt “nytt hem + ditt namn” (icke medlem betalar 200 kr). Du kan även betala via SWISH. Skicka till 1231947100 och ange tydligt vad det avser på samma sätt som till pg. Kvittensen för betalningen kan skickas med e-post till webbmaster@cockerklubben.com för snabbare hantering. Vänligen observera att medlemsavgift går inte att betala via SWISH. Vill du bli medlem hittar du information om hur du gör HÄR.

 

Du anmäler hund till “Nytt hem sökes” genom att fylla i ett formulär, klicka HÄR 

Att annonsera under “Nytt hem finns” är kostnadsfritt. Skicka text och berätta om din familj och dina eventuella önskemål om hunden till webbmaster@cockerklubben.com och ange dina kontaktuppgifter. Kom ihåg att även nämna var du bor.

Var vänlig observera att “Nytt hem finns” inte med automatik innebär att hunden överlåtes gratis, den kan även vara till salu. 

Vi förbehåller oss rätten att redigera insänd text. OBS: Annonsör ansvarar för att uppgifterna är aktuella. Om hunden har fått ett nytt hem eller om du har hittat en hund här så var vänlig meddela webbmaster.

Nytt hem sökes

Nytt hem finns

Hej! Jag heter Lisa och min sambo heter Daniel. Vi vill nu öppna upp vårt hem till en ny familjemedlem. Vi är 24 år gammal och lever ett väldigt aktivt liv och letar efter en hund som vill följa med på våra äventyr. Vi bor i Stockholm, men på vintrarna spenderar vi mycket tid uppe i fjällen där vi vandrar och åker längdskidor. På somrarna spenderar vi tiden på gotland där vi har stuga, där hunden får följa med på vandring och cykelturer.

Anledningen till att vi har siktat in oss på cocker spaniel är då vi vill ha en stor hund i liten förpackning. När vi inte är ute på äventyr har jag ett kontorsjobb och Daniel spelar hockey på elitnivå, vilket innebär att jag behöver ha en hund som kan följa med mig till kontoret! Så vi vill gärna ha en hund med mycket energi som orkar följa med. 
Eftersom vi inte har några barn, har vi all tid i världen att träna, ge kärlek och utmana vår nya familjemedlem. Vi letar helst efter en ung hund som kan växa upp med oss.
Har ni några yttligare frågor är det bara att kontakta oss på 076-6336717 eller maila: Lisamollerclaeson@gmail.com

Inlagt 24/11

Hej, vi är en familj på två vuxna och ett barn, hund, katt och häst. Söker en cocker.
Vi jobbar olika skift, så är alltid någon hemma!
Vi bor i Göteborg och har skogen och havet inpå knuten!

0768674468 är mitt nummer. isabelleknutsson96@hotmail.com 

Med vänlig hälsning Isabelle Knutsson

Inlagt 19/11
Vi är ett äldre par som söker en ny familjemedlem. Vår älskade cockerpojke avled i augusti 2022 i en ålder av 13 år 7 månader. Då fick vi en tröstehund till låns, en pensionerad avelstik, helt underbar. Henne fick vi bara behålla till nyår, då hennes juvercancer avgick med segern.
Efter sju månader utan gos och promenadsällskap inser vi att hund saknas oss.
Vi bor i centrala Grebbestad i en fiskarstuga från 1840 med tillhörande liten trädgård. Där kan han/hon strosa runt och kolla vad som händer. Husse är ansvarig för motion, jag fixar mat och pälsvård, har trimmat strävhårstaxar i många år.
Jag, fru i familjen, är uppväxt med taxar. Maken och jag har alltid haft hund, så när som några år när barnen gick i skola på annan ort.
Vi söker alltså en vuxen hund på lagom avstånd från Grebbestad. Vi vill gärna träffa hunden innan beslut, och vill helst inte köra över hela Sverige på vinst och förlust.
Med vänlig hälsning
Gunilla och Göran Olofsson
Sjömansgatan 1
457 72 Grebbestad

Inlagt 5/8

Hej,

Letar efter en blivande bästa vän med något eller några år på nacken som behöver en lugn vardag utan stök i hemmet. Om det är en hane eller tik spelar ingen roll men får gärna vara kastrerad. 
En vardag hos mig skulle innebära massor med promenader, en och annan löprunda, häng på golfklubben och hundkurser beroende på vad som skulle uppskatta. Givetvis en stor portion mys i soffan om kvällarna.
Under semestertider åker jag iväg till fjällstugan på vintern eller sommarhuset på västkusten alternativt ute med båten, så om bil och sjövana finns underlättar det men behöver det tränas på kommer jag ta mig god tid till det.
Till en början skulle jag arbeta hemifrån då jag väljer själv i mitt jobb, men trivs väldigt bra på kontoret och kommer vara där majoriteten av tiden. För lunchpromenaden kommer jag att anställa en dogwalker.Jag är lugn och trygg i mig själv men har ingen jättestor erfarenhet av hundar, därav att jag inte känner mig redo för att som ensamstående ta emot en valp i hemmet. Med det sagt hoppas jag hitta en bästa vän som vill lära sig och växa tillsammans genom kurser och daglig träning. 
Jag har för tillfället inga barn, eller barn i umgängeskretsen, och inga planer på att skaffa det inom överskådlig framtid 5-7 år. Jag bor i en lägenhet i Danderyd utanför Stockholm där det finns bra promenadstråk längs med vattnet och i skogen.
Om ni finner min presentation intressant skulle mitt förslag vara att under sommarmånaderna, när det passar, träffas för att testa och om allt känns bra, göra en omplacering till hösten. Under den tiden tänkte jag även göra ett individuellt allergitest för att vara på den säkra sidan.
Vänliga hälsningar,
Fredrik Ahlberg

Inlagt 27/7