Nytt hem

Nytt hem från 6 månaders ålder

Ibland behövs ett nytt hem åt din cocker och vi vill gärna hjälpa till att hitta en ny familj. Eller om du söker en äldre cocker som ny familjemedlem så kan du annonsera om det på den här sidan. Här förmedlas hundar som är över 6 månader, söker du yngre hundar hänvisas till valpförmedlingen

Annonskostnad för “Nytt hem sökes” är 100 kr för 3 månader som betalas till CSK:s plusgiro: 371957-2 märkt “nytt hem + ditt namn” (icke medlem betalar 200 kr). Du kan även betala via SWISH. Skicka till 1231947100 och ange tydligt vad det avser på samma sätt som till pg. Vänligen observera att medlemsavgift går inte att betala via SWISH. Vill du bli medlem hittar du information om hur du gör HÄR. Skriv en kortfattad beskrivning av hunden, hälsostatus, ev. kurs eller tävling, orsak till att du söker nytt hem, önskemål om det nya hemmet och kontaktinformation samt vilken ort hunden finns på. Bifoga gärna även ett foto. Maila informationen till webbmaster@cockerklubben.com

Att annonsera under “Nytt hem finns” är kostnadsfritt. Skicka text och berätta om din familj och dina eventuella önskemål om hunden till webbmaster@cockerklubben.com och ange dina kontaktuppgifter. Kom ihåg att även nämna var du bor.

Var vänlig observera att “Nytt hem finns” inte med automatik innebär att hunden överlåtes gratis, den kan även vara till salu. 

Vi förbehåller oss rätten att redigera insänd text. OBS: Annonsör ansvarar för att uppgifterna är aktuella. Om hunden har fått ett nytt hem eller om du har hittat en hund här så var vänlig meddela webbmaster.

Nytt hem sökes

Nytt hem finns

Hej!

 
Vi fick ta bort vår cocker-kille för snart ett år sedan, efter nästan 12 år tillsammans och letar nu efter en ny cocker spaniel, en omplacering. Vi är i dagsläget hemma båda två, då jag (Carola) numera är rullstolsburen efter amputation. Har elrullstol och ska få protes. Vår tidigare cocker vande sig fort vid att matte åkte “elrulle” och fogade sig efter det. Vi letar efter en tik/hane från ca 9 månader och uppåt, dock max 2 år. Gärna i färgen röd-vit, orange roan, svart-vit eller svart, men allt är av intresse givetvis. Vi vill, att hunden ska vara:
* Rumsren 
* Van vid hantering med mun för tandborstning
* Kloklippning 
* Öron och pälsvård
* Van vid bilåkning
Vi går mycket i skog och mark. Vi har vuxna barn, men barnbarn på 9 och 11 år. De brukar dock inte vara så på sig mot något djur. Vi tänker träna på vardagslydnad oc Tomas längtar efter att köra viltspår och söka kantareller igen. I övrigt söker vi helt enkelt, en glad och sällskaplig cocker. Vi bor i hus med inhägnad tomt strax utanför Linköping, Östergötland. Vi har nära till göta kanal, svartån, promenadstigar och skog. Maken kan ta med hunden på jobbet om matte blir sjuk och inlagd. Innan vår förra cocker, så hade vi golden och schäfer. Vi längtar efter en ny fyrfota vän. Har ni någon unghund eller vet någon omplacering?  Hör gärna av er i så fall. Hälsningar Carola (50 år) och Tomas ( 54 år) Forsberg i Linköping.
Mobilnummer 0708-762505 Carola, 0739-863159 Tomas
 

Inlagt 8/8

 
Jag bor i Värmland tillsammans med min okastrerade hane på 2 år (blandras, storlek lite mindre än en DSG) och skulle gärna vilja utöka flocken med en till vovve. Jag är en aktiv tjej på 26 år som är intresserad av både agility, nosework, fysträning, fiske och ridning. I övrigt är jag en student som har ett år kvar på civilekonomprogrammet. Jag har en stabil och trygg dagmatte som hjälper mig vid behov. Hon har funnits där sen jag fick hem min nuvarande hund. Men jag har även familj och vänner som alltid finns till hands. 
 
Har flera vänner och bekanta med hund. Vi känner bland annat en fransk bulldog, en sheltie och några dvärgschnauzrar som vi träffar då och då. Min bror har även två äldre golden retriever-hanar och svärföräldrarna har en okastrerad drever-hane på 8 år som går väldigt bra ihop med min hane. De bor dessutom på en härlig gård med en närliggande sjö där finns möjlighet att springa fritt för hundarna. 
 
Jag och min kille bor i lägenhet i Hagfors i Värmland men jag har även en lägenhet i Karlstad där jag studerar och där finns även min dagmatte. Planen och visionen är dock att flytta till hus om något år där hunden/hundarna kan få springa fritt i en härlig inhägnad. Jag söker efter en lättsam hund som gillar att hänga med på olika aktiviteter. Allt från en härlig lugn promenad i skogen till en fisketur i båten eller en dag i stallet. Hunden får gärna gilla att jobba då jag tycker det är roligt att gå olika kurser tillsammans.  Jag har yngre syskonbarn så det är fördelaktigt om hunden fungerar med barn. 
 
Med vänlig hälsning, Julia
E-post: juliaaxelsson_@hotmail.com

 

Inlagt 11/6

Vi är ett par som mycket gärna skulle vilja ha en cockerspaniel. Vi är 60+, varav en är hemma hela dagarna och den andra jobbar halvtid hemma. Vi har nästan alltid haft hund i familjen, men sedan några år är vi utan hund och det är en stor saknad. Vi har tidigare haft två hundar, en labrador som blev 11 år och en Golden retriever som  blev nästan 15 år. Vi är friluftsmänniskor och håller på med orientering så vi är mycket ute i skogen. Nu söker vi en hund som inte är valp utan lite äldre. Vi har länge funderat på cockerspaniel då det är en liten mindre hund men också med trevligt lynne. Om ni tycker att matchningen funkar kan vi tänka oss att ta hem hunden på prov några veckor, för att prova att allt fungerar och det blir bra, framförallt för hunden!

Hör av er om ni tycker att vi låter intressanta så kan vi berätta mer om vilka vi är! Tack på förhand.

Med vänlig hälsning
Lena och Knutte Nord
Tel. 070-3392909
Vikingagatan 2b, 614 32 Söderköping
lena.nord1@telia.com

Inlagt 27/5

Hej
Vi är ett par som söker en cockerspaniel. Vi är ett par som är på 46 år (jag) killen är 56 år. Vi har stor erfarenhet av hundar i alla dess raser stora som små. Killen är jägare så vi har tillgång till mycket skog och natur som vi är ute i. Jag har sjukersättning så jag går hemma på dagarna. Jag tycker om att vara ute och gå, träna lite tex nosework mm.
Hoppas detta låter bra. Vi bor i Karlskoga.
Hör gärna av er om ni undrar något.
Tack på förhand
Mvh Lisa
0739135688

 

Inlagt 22/5

 

Hej
Vi har för närvarande en Flat som nu fyller 13 år. Hon har tyvärr gjort sitt och vi måste inom en snar framtid låta henne sova vidare.

Vi har båda haft hundare sedan vi var små och kan inte tänka oss livet utan hund trots den begränsade rörligheten detta medför. Nuvarande Flat är den tredje som vi har tillsammans men vi har dessemellan haft 2 schäfrar. Den ena var en sk mögelsökande hund och var alltså arbetande den andra fick vi genom hundstallet men tyvärr fick hon inflammation i hela kroppen efter en löpning och vi fick tyvärr inte behålla henne mer än några månader. Nu när vi börjar bli lite äldre så skulle vi vilja ha en lite mindre hund men i alla fall en arbetande hund och efter att jag i tonåren terroriserade grannar och gick ut med deras hundar fastnade jag för cocker och nu vill jag sluta cirkeln. Jag tränar sök och spår och det skulle jag vilja fortsätta med och jag tror att en cocker kan hjälpa mig med detta.

Att jag vänder mig till denna hemsida är väl för att tanken  att en liten hund som kanske är 6 månader och även kanske lite drygt detta skulle passa oss utmärkt. De sista hundarna som vi haft har samtliga varit ung i den åldern. Vi vill bara ha en tik.

Vi bor i villa i Tyresö (Stockholm) Jag är 75 år och min man är 79 år. Vi är ute i skogen varje dag (utom nu för IWA klarar inte av promenader) och sommartid är det svamplockning som roar oss och då är det ju långa promenader som gäller. Vi har även lantställe med stor härlig tomt där hunden kan springa fritt och få sig ett härligt bad när det är varmt om den tycker det  är skönt med ett dopp.

Mitt namn:  Ing-Mari Sjöberg,  0707 282541,  himms48gmail.com

Tacksam för svar om vi kan anses som acceptabla.

Inlagt 16/5