Nytt hem

Nytt hem från 6 månaders ålder

Ibland behövs ett nytt hem åt din cocker och vi vill gärna hjälpa till att hitta en ny familj. Eller om du söker en äldre cocker som ny familjemedlem så kan du annonsera om det på den här sidan. Här förmedlas hundar som är över 6 månader, söker du yngre hundar hänvisas till valpförmedlingen.

Annonskostnad för “Nytt hem sökes” är 100 kr för 3 månader som betalas till CSK:s plusgiro: 371957-2 märkt “nytt hem + ditt namn” (icke medlem betalar 200 kr). Du kan även betala via SWISH. Skicka till 1231947100 och ange tydligt vad det avser på samma sätt som till pg. Kvittensen för betalningen kan skickas med e-post till webbmaster@cockerklubben.com för snabbare hantering. Vänligen observera att medlemsavgift går inte att betala via SWISH. Vill du bli medlem hittar du information om hur du gör HÄR.

 

Du anmäler hund till “Nytt hem sökes” genom att fylla i ett formulär, klicka HÄR 

Att annonsera under “Nytt hem finns” är kostnadsfritt. Skicka text och berätta om din familj och dina eventuella önskemål om hunden till webbmaster@cockerklubben.com och ange dina kontaktuppgifter. Kom ihåg att även nämna var du bor.

Var vänlig observera att “Nytt hem finns” inte med automatik innebär att hunden överlåtes gratis, den kan även vara till salu. 

Vi förbehåller oss rätten att redigera insänd text. OBS: Annonsör ansvarar för att uppgifterna är aktuella. Om hunden har fått ett nytt hem eller om du har hittat en hund här så var vänlig meddela webbmaster.

Nytt hem sökes

Hundens namn, registrerat hos SKK

Streamflow Atlas Dunes

Registreringsnummer hos SKK

SE49957/2018

Kön

Hane

Orsak till att nytt hem sökes

På grund av mattes sviktande hälsa behövs det ett nytt hem

Beskriv hunden

Timbi är en 5 årig blueroankille som är uppvuxen med 2 cockerhanar. Han är en frisk kille är väl fungerande både hemma och ute , gillar gå långa promenader och vara nära familjen.

Ort där hunden finns

Jordbro

Ägarens namn

Teresa Lindström

Telefonnummer

0735549161

E-post

nettan.noren@hotmail.com

Inlagt 27/6

Hundens namn, registrerat hos SKK

Idunvallens Pure Happiness

Registreringsnummer hos SKK

SE31474/2020

Kön

Hane

Orsak till att nytt hem sökes

På grund av mattes sviktande hälsa behövs det ett nytt hem

Beskriv hunden

Tidini är en 3 årig orangeroankille som är uppvuxen med 2 äldre cockerhanar. Han är en frisk alert kille som gillar att lära sig nya saker , gå långa promenader och vara nära familjen.

Ort där hunden finns

Jordbro

Ägarens namn

Teresa Lindström

Telefonnummer

0735549161

E-post

nettan.noren@hotmail.com

Inlagt 27/6

Nytt hem finns

Hej, vi är en familj på två vuxna och ett barn, hund, katt och häst. Söker en cocker.
Vi jobbar olika skift, så är alltid någon hemma!
Vi bor i Göteborg och har skogen och havet inpå knuten!

0768674468 är mitt nummer. isabelleknutsson96@hotmail.com 

Med vänlig hälsning Isabelle Knutsson

Inlagt 29/9
Vi är ett äldre par som söker en ny familjemedlem. Vår älskade cockerpojke avled i augusti 2022 i en ålder av 13 år 7 månader. Då fick vi en tröstehund till låns, en pensionerad avelstik, helt underbar. Henne fick vi bara behålla till nyår, då hennes juvercancer avgick med segern.
Efter sju månader utan gos och promenadsällskap inser vi att hund saknas oss.
Vi bor i centrala Grebbestad i en fiskarstuga från 1840 med tillhörande liten trädgård. Där kan han/hon strosa runt och kolla vad som händer. Husse är ansvarig för motion, jag fixar mat och pälsvård, har trimmat strävhårstaxar i många år.
Jag, fru i familjen, är uppväxt med taxar. Maken och jag har alltid haft hund, så när som några år när barnen gick i skola på annan ort.
Vi söker alltså en vuxen hund på lagom avstånd från Grebbestad. Vi vill gärna träffa hunden innan beslut, och vill helst inte köra över hela Sverige på vinst och förlust.
Med vänlig hälsning
Gunilla och Göran Olofsson
Sjömansgatan 1
457 72 Grebbestad

Inlagt 5/8
Hej,
Efter att vår Engelska Cocker Spaniel tik Iza 14,5 år fick somna in den 13/7 efter en trolig hjärnblödning provar jag att skriva i denna grupp.
Vi saknar henne så mycket!
Finns det någon här som har eller känner till en Engelsk Cocker Spaniel som vi kan ta hand om, omplacering.
Våra tankar är kanske en hund som är 1-3 år gammal och gärna en tik.
Vi söker ingen problemhund ej heller fodervärd utan en sällskapshund som är renrasig och gärna med stamtavla.
Det vi kan erbjuda rätt hund är ett par på 64 och 58 år gamla utan barn som har mycket tid och kärlek att ge hunden då en av oss är pensionär.
Vi bor i en villa med bra tomt i närhet till skog och strövområde i ett samhälle i södra Småland.
Vi har även ett hus på västkusten med liknande förutsättningar för hunden.
Michael Håkansson
070-3736023

Inlagt 2/8

Hej,

Letar efter en blivande bästa vän med något eller några år på nacken som behöver en lugn vardag utan stök i hemmet. Om det är en hane eller tik spelar ingen roll men får gärna vara kastrerad. 
En vardag hos mig skulle innebära massor med promenader, en och annan löprunda, häng på golfklubben och hundkurser beroende på vad som skulle uppskatta. Givetvis en stor portion mys i soffan om kvällarna.
Under semestertider åker jag iväg till fjällstugan på vintern eller sommarhuset på västkusten alternativt ute med båten, så om bil och sjövana finns underlättar det men behöver det tränas på kommer jag ta mig god tid till det.
Till en början skulle jag arbeta hemifrån då jag väljer själv i mitt jobb, men trivs väldigt bra på kontoret och kommer vara där majoriteten av tiden. För lunchpromenaden kommer jag att anställa en dogwalker.Jag är lugn och trygg i mig själv men har ingen jättestor erfarenhet av hundar, därav att jag inte känner mig redo för att som ensamstående ta emot en valp i hemmet. Med det sagt hoppas jag hitta en bästa vän som vill lära sig och växa tillsammans genom kurser och daglig träning. 
Jag har för tillfället inga barn, eller barn i umgängeskretsen, och inga planer på att skaffa det inom överskådlig framtid 5-7 år. Jag bor i en lägenhet i Danderyd utanför Stockholm där det finns bra promenadstråk längs med vattnet och i skogen.
Om ni finner min presentation intressant skulle mitt förslag vara att under sommarmånaderna, när det passar, träffas för att testa och om allt känns bra, göra en omplacering till hösten. Under den tiden tänkte jag även göra ett individuellt allergitest för att vara på den säkra sidan.
Vänliga hälsningar,
Fredrik Ahlberg

Inlagt 27/7

Hej!

Vi är en familj på fyra, två barn som är 7 (snart 8) respektive 11 år gamla som har bestämt oss för att utöka vår familj med en hund och vi är alla förtjusta i Cocker Spaniels.

Av flera anledningar har vi har bestämt oss för att hitta en lite äldre hund, i första hand runt 1-4 år.. Vi har tittat oss omkring på blocket ett tag men tänker att det kunde vara värt att vända oss er för att se om ni har något tips eller känner till någon som behöver få en hund omplacerad? Eller kanske själva har en hund som behöver en ny miljö?

Lite om oss. Vi bor i ett radhus med trädgård i Lund, i ett bilfritt område nära ett naturreservat. Framför allt min fru men även jag har hundvana. Vi är en rätt aktiv familj som gärna kommer ut i naturen.

Med anledning av hur vårt liv ser ut är det några saker som är viktiga. Både min fru och jag arbetar en hel del hemma (för det mesta minst 3 dagar i veckan), men vi är inte alltid hemma och det behöver vara en hund som kan vara själv cirka 4 timmar då. Vi har också en farfar som är en STOR hundvän, men som av olika anledningar (andra barnbarn som är allergiska osv) inte kan ha hund hemma men som sannolikt skulle hitta en ursäkt att titta in minst ett par gånger om dagen för att hälsa på hunden, utöver då promenader då vi inte är hemma hela dagar. Den ska såklart gilla barn och då vi bor i ett tätt radhusområde med många hundar skulle det vara besvärligt för både hunden och oss om den inte gillar andra hundar, eller andra människor. Vi är i nuläget inte intresserade av att vara fodervärd, och vill inte göra någon deal kring en eller två kullar (mest för att vi skulle tycka det var tråkigt att vara utan hunden under typ 10 veckor). Utöver ovan nämnda villkor är vi rätt öppna! 😊

Jag berättar gärna mer om det finns frågor!

Med vänliga hälsningar

Erik Ehn Blomgren

040-690 24 10 erik.ehn.blomgren@handelskammaren.com

Inlagt 27/6

Hej,
Vi är en familj på fem. Två vuxna ( Sara som arbetar på patientboende för barn och Danne som arbetar som digital kommunikatör) och så två barn (Ines 7 år och Ellen 4 år) samt en hund (Lasse 2 årig petite brabancon)

Vi har haft tre Petite Brabanconer. Men nu har vi bara Lasse kvar. För oss är det en ovan känsla att bara höra fyra tassar springa över golvet. Vi brukar höra åtta. Vi har nämligen alltid haft två hundar. Under en period för några år sedan var vi i samma situation som nu. Då var det vår hund Alfons som plötsligt blev ensamhund. Då valde vi att vara dagmatte åt en fralla/staffe på heltid i två år. Sen skaffade vi lilla Lasse. Men nu har även han blivit ensamhund då Alfons fick somna in i höstas.

Vi är en aktiv familj som gärna åker på utflykter och är ute och grejar mycket i trädgården. Vi bor i en villa i Sturefors ca 1,3 mil från Linköpings centrum.
Vi har en inhägnad trädgård på 800 kvm. Vi har härliga promenadstråk. Åt ena hållet 800 m till badplats (dit hundar får tas med) åt andra hållet 200m skogen.

Daniel jobbar heltid som digital kommunikatör men arbetar hemifrån ca 1-2 dagar i veckan. Jag arbetar på patientboende för barn och jobbar både förmiddagar, kvällar och helger. Så jag är oftast hemma halvdagar. Vilket innebär ca 4-5 timmar ensamtid för hundarna.

Vi söker främst en vuxen hund. Vi söker en hund utan sjukdomshistoria. Sen vet vi att en hund kan bli sjuk (vi har spenderat vår beskärda del på veterinärkliniker). Vi söker en hund som fungerar med andra hundar och barn (barnen är uppvuxna med hundar och har från start lärt sig att lämna hundarna ifred). Och vi söker en hund som inte har separationsångest utan klarar att vara ensam de få timmar jag är borta om dagarna (inte varje dag). Vi är noga med ensamträning men tycker det är för stort arbete med en hund som har utvecklat separationsångest.

På semestrarna åker vi gärna till ställen där hundarna kan vara med. Strandvänliga hundar på Öland / Kalmar. Astrid Lindgrens värld, gårdsbutiker, skogar och annat kul. Hundarna är alltid med oss (bortsett från de timmar vi jobbar)

Hoppas det finns en vuxen hund som kan passa oss.

Det går bra med både hane och tik då vår Lasse är kastrerad pga kryptokid.

Varma hälsningar
Sara Kalmlin

Inlagt 11/5