Nytt hem

Nytt hem från 6 månaders ålder

Ibland behövs ett nytt hem åt din cocker och vi vill gärna hjälpa till att hitta en ny familj. Eller om du söker en äldre cocker som ny familjemedlem så kan du annonsera om det på den här sidan. Här förmedlas hundar som är över 6 månader, söker du yngre hundar hänvisas till valpförmedlingen

Annonskostnad för “Nytt hem sökes” är 100 kr för 3 månader som betalas till CSK:s plusgiro: 371957-2 märkt “nytt hem + ditt namn” (icke medlem betalar 200 kr). Du kan även betala via SWISH. Skicka till 1231947100 och ange tydligt vad det avser på samma sätt som till pg. Vänligen observera att medlemsavgift går inte att betala via SWISH. Vill du bli medlem hittar du information om hur du gör HÄR. Skriv en kortfattad beskrivning av hunden, hälsostatus, ev. kurs eller tävling, orsak till att du söker nytt hem, önskemål om det nya hemmet och kontaktinformation samt vilken ort hunden finns på. Bifoga gärna även ett foto. Maila informationen till webbmaster@cockerklubben.com

Att annonsera under “Nytt hem finns” är kostnadsfritt. Skicka text och berätta om din familj och dina eventuella önskemål om hunden till webbmaster@cockerklubben.com och ange dina kontaktuppgifter. Kom ihåg att även nämna var du bor.

Var vänlig observera att “Nytt hem finns” inte med automatik innebär att hunden överlåtes gratis, den kan även vara till salu. 

Vi förbehåller oss rätten att redigera insänd text. OBS: Annonsör ansvarar för att uppgifterna är aktuella. Om hunden har fått ett nytt hem eller om du har hittat en hund här så var vänlig meddela webbmaster.

Nytt hem sökes

Vår fina Kílian “Kíli” söker nytt hem.
Han är född 25 april 2021, är grundvaccinerad och kastrerad.
I dagsläget bor han i lägenhet i Stockholm tillsammans med en familj med två barn och en till hund.
Som individ är han nyfiken, lättlärd och älskar att arbeta och “ha en uppgift”. Favoritlekar är apport, sök och att bära leksaker. När han får springa i skogen och ha kontakt med sin förare är han i sitt esse och han gillar att träna och att få följa med. När han vill ta det lugnt lägger han sig ibland ifred i sin korg eller på sin puff. Men oftast vill han ligga brevid i soffan och får han välja själv sover han mer än gärna i sängen och myser hela natten. Otroligt kelig och kärleksfull hund som gärna vill vara en del av flocken.
Erfarenheter:
Van att åka bil långt. Har åkt tunnelbana, tvärbana, tåg och buss. Följt med till restauranger och andra offentliga platser.Är ensamhetstränad i vårt hem, men behöver förstås hjälp att bli det även i nästa.Gått valpkurs och två unghundskurser. Har ej varit på hunddagis eller dylikt innan, det bör heller inte vara planen närmsta tiden efter omplacering. Går troligen att ha som lösning senare efter miljöträning.
 
Söker:
Mår bäst av ett lugnt hem med närhet till natur och mycket kärlek av sin familj. Bor gärna i en mindre familj där han får vara i centrum. Vi önskar att hans nya familj har erfarenhet av hund sedan tidigare, är intresserad och kunnig av att träna en hund samt har tid att hjälpa Kílian att bli trygg under omplaceringsperioden.
 
Kílian kostar ingenting. Men ett krav är att i samband med att omplaceringsperioden är klar så går man antingen en hundkurs eller tar privatlektioner tillsammans med Kílian. Detta för att snabbt skapa en fin relation, förtroende och kommunikation.
 
Orsaken till att vi söker ett nytt hem till vår fina pojke är att vi tror att han mår bättre i en mindre stad, med lägre tempo i omgivningen. Hans nuvarande vardag är rätt stressig med småbarn, förskoler, arbete osv. Tiden som han behöver för att må sitt bästa jag finns inte hos oss och därför förtjänar han att komma till ett hem med andra förutsättningar. Brist på tid och andra omständigheter har skapat vissa strategier hos Kílian som är önskvärda att träna bort, där av önskan om erfarenhet och tålamod hos de nya ägarna.
 
Hoppas vi tillsammans kan hitta rätt hem till vår fina pojke.
 
Med vänlig hälsning,
Rebecca Alinder
0707283003
Inlagt 26/3
Vår tik Alice 2 år behöver nytt hem. Alice är väldigt glad och vänlig men osäker i kontakt med hundar och ibland även människor.
Alice har utvecklat ett vakt beteende mot oss vilket vi upplever som obehagligt och vi blir osäkra på henne då vi har våra små barnbarn på besök hos oss. Promenader , lek med boll och spåra/söka är är det bästa hon vet. Älskar att gå med långkoppel i skog och mark ,hon behöver aktiva husse/matte.
Mer information ta kontakt via mobiltelefon
070 550 2303 eller mail erikandersen@telia.com
Nuvarande ägare Lena och Erik Andersén Norrköping
Inlagt 24/1

Nytt hem finns

Vi heter Sven och Inger och söker vår nästa cockerspaniel att älska och ta hand om.
Vi fick i början av året göra av med vår mycket älskade 8 åriga cockertik pga av en levertumör. Att leva utan hund är inget alternativ för oss då vi älskar att ha en fyrbent följeslagare i allt vi gör. 
Sven är 47 år och jobbar på en verkstad. Sven jobbar halvtid efter en stroke för 9 år sedan. Stroken har gjort honom hjärntrött och därför är 1.5-2 timmars middagsvila en del av hans dagliga rutin.
Inger är 49 år och jobbar som kock på ett naturbruksgymnasium. 
I familjen finns också Svens 3 barn 18, 16 och 12 år gamla som bor hos oss på halvtid och vår katt Blixten som är 4 år.
Vi bor i hus i med trädgård i Östra Ljungby. Vi har nära till fina promenadvägar och naturen. Havet med bla Skälderviken finns en kvart väster ut och Söderåsens skogar en kvart öster ut för miljöombyte och äventyr.
Vi har husvagn och tar våra turer under året bla. till Bolmsö där vi njuter av livet med sjöbad, kossor i mängder, promenader och bus med hundkusinerna som bor där tillsammans med Svens lillebror och hans familj. 
Inger och Sven
070-3369383 

Inlagt 24/3
Vi är ett par på 50 + som söker en ny cocker spaniel i Östergötland. Vår tidigare cocker hade vi i 12 år. Vi bor i hus utanför Linköping med inhägnad tomt. Vi har skog, promenadstråk och vattendrag inpå knuten. Hunden kommer att få träna viltspår med husse. Vi söker en cocker som INTE är osäker inför rullstol/rullator, då matte använder det, ej heller för att möta nya människor eller barn i skolåldern. Pälsvård, munvård och kloklippning måste också gå bra. Gärna hanhund, men inget måste. Hälsningar Tomas och Carola Forsberg i Linköping 

Inlagt 16/3
Hej.
Vi är en familj 4a som nu söker en fyrbent pälskling att älska. Vår förhoppning är en tik 6mån – 2 år som i första hand söker fodervärdar, med bibehållen avelsrätt 1 eller 2 kullar (allt enligt skk regler).
Vi bor i ett stort hus + trädgård strax utanför Hyltebruk i Halland. Runt oss finns miltals med skogsvägar, stigar och även fina naturreservat. Jag har även möjlighet att ha med mig hunden till jobbet, så den behöver aldrig vara ensam hemma. Familjen består av; pappa Henrik 43, inbiten joggare. Som kan tänka sig en fyrbent partner på rundorna. Mamma Janina 38, Skogsmulle deluxe, som längtar efter någon att gå långa promenader med och kanske leta efter svamp med. Dottern Philippa 13, Hästtjej! Önskar sig någon hon kan älska och skämma bort. Är också sugen på att testa agility (mamma också😍). Sonen Theo 7, Fotbollskillen. Där hans önskan är att få någon att kasta boll med/till. Jag har även tittat runt och Smålandsstenar har en bra brukshundsklubb som både erbjuder utbildningar, kurser och ungdomsgrupp. Så där lär bli ett medlemskap.
Tanken är att detta kommer blir ett underbart tillskott till vår familj. En vovve som kommer få följa med på många spännande äventyr. Vi håller tummarna att det finns en underbar vovve där ute som behöver oss💚
 
mvh/ familjen Häggström🐶
 
Janina Häggström
Nissaryd Ängalid 1
314 91 Hyltebruk
 
073-5352025
 

Inlagt 6/3

Hejsan !

Jag förlorade vår egen uppfödda labbeflicka Selma för drygt en månad sen och min pudel fröken Sally i höstas. Båda alldeles för unga pga medfödda defekter som vållade dem alltför stor smärta för att kunna leva kvar. Sorgen och saknaden är och har varit massiv och först nu kan jag se framåt och börja söka efter mina framtida bästa vänner. Jag har i princip aldrig levt utan hund såhär länge (mer än 1 månad) och alltid haft först 2 labradorer samtidigt under 20 år sen utökade vi flocken med en cocker spaniel Zello och de senaste 12 åren en toy el dvärg pudel och en labbe.

Vad kan jag då erbjuda? Jag kan erbjuda ett hem 500 m fr havet i Limhamn, Skåne. Med mängder av kärlek, träning, god omvårdnad och stor kunskap. Har tidigare jobbat på både häst och hund – kliniker i både vården och med administration/ekonomi. Mina nya kompisar kommer få möjligheten att hänga med på allt från fika på café till att åka hästtävlingar och hänga hela dagar på landet och i stallet där min dotter och hennes labbetjej Alice bor. Går varje dag lååånga långa promenader (givetvis inte med valpar de åker väska eller får gå kortare promenader tills de är redo). Älskar att hänga med mina hundar och är ute så mkt vi bara kan. Jag jobbar inte alls och hundarna är med mig överallt även om de såklart måste kunna vara hemma själva också.

Jag har tränat och tävlat med hund och hästar under hela mitt liv och de senaste 10 åren alltmer övergått till att träna unga ryttare och förare med deras hästar respektive hundar istället vilket jag fullkomligt älskar. Jag brinner för att hjälpa människor att få trevliga individer som fungerar i vår för hundarna ibland knasiga vardag och ser det som en kul sport att kunna gå med dem lösa i alla möjliga och tokiga miljöer där vi är ett så sammansvetsat team jag och hunden att det inte finns i deras värld att göra annat än hänga på och följa sin ledare.

Söker endast cocker spaniel med stamtavla. Valp från 6 mån och uppåt.

Katarina Essman katarina.essman@hotmail.com

Inlagt 3/3

Hej, jag är en 19-årig tjej som bor med min 23-åriga sambo i Sundsvall och söker en utökning i familjen (gärna nära där vi bor), sambon är utbildad lastbilschaufför och är borta några dagar i veckan medans jag är arbetslös hemma om dagarna. Jag har inte så jättestor hundvana mer än att jag är ute med min svärmors dvärgpincher som är en omplaceringshund och vi har svärfars chihuahua ibland, min sambo har dock mer erfarenhet eftersom han har varit med om 2 rotweilers 1 shäfer 1 wippet + chihuahuan och dvärgpinchern. Jag älskar allt som har med djur att göra och älskar att få den där lilla extra gnistan som man får då man hittat rätt och kan utvecklas tillsammans, annars älskar jag promenader för att få komma ut och röra på mig. Jag lider utav psykisk ohälsa och känner därför att en hund skulle både ge mig en sysselsättning genom att hjälpa mig att ta mig upp på morgonen och också låta mig få utvecklas som person och hundägare. Hos oss får hunden mycket kärlek, bus och sysselsättning + 2 kompisar att leka med
Telefon 0702494521
Mail: fridastrandberg1@gmail.com

Inlagt 2/3

Hej

Vi är ett pensionärspar som letar efter en äldre spaniel som sällskapshund som förhoppningsvis tycker om långa promenader och mysig stunder. Vår senaste hund dog ca 3 års sedan: en 12 årig Landseer. Har förut haft även en Leonberger och har båda hundvana sedan tidigare. Dock är vi inte intresserad i jakt.  Vi har en stor trädgård (ca 3500 kvm) med staket framför ett stort skogsområde en del av vilken är skyddat biotop. Huset är 132,5 kvm.

Jag är 62 år  och  Mats är 70 år. Våra barn är alla vuxna 33, 25 och 23, inga barnbarn än.

Valarie Eriksson
Mats Eriksson
Ortalavägen 197
76491 Väddö

valarie.eriksson@ffyren.se

+46 70 267 58 69

Inlagt 14/2

Hej

Vi söker en efterträdare till fantastiska Llefennis Ojojoj. En apportör och familjehund.
Vi bor på gård utanför Uppsala, Skogstibble.
Vi söker en tränad apportör , och gärna en äldre hund som vill hämta de änder vi skjuter i vår damm och kanske någon hare. Busa  med vår basset Krutov när han inte jagar rådjur och mysa med oss i tv soffan.
 
Agneta Roneus, Tjälingeholm
Tjälinge 214, 75578 Vänge
0703621174

Inlagt 5/2

Hej! Mitt namn är Barbro Glansén och jag bor i Mölndal, strax utanför Göteborg. Jag är en 75-årig frisk och pigg kvinna som längtar efter att ha en hund igen. Jag har haft hund de senaste 20 åren och är mycket van vid det. Min senaste hund var en cockerspaniel som även var en omplaceringshund. Han hade en del problem med morrande och tillit då han kom till mig. Men med tiden blev han lugn och trygg hos mig vilket gör att jag känner mig säker och har god kontakt med hundar. 

Jag bor i lägenhet men bor precis vid ett stort naturreservat och älskar att promenera långt och länge. Jag har ett stort kontaktnät av familj och vänner som hjälper mig ifall det skulle vara några problem. Jag vill helst inte ha en alltför ung hund.

Jag skulle bli så glad att få ta över en fin hund. Hör gärna av dig om du tycker att beskrivningen passar.
Telefonnummer: 0768-144032

Inlagt 2/1