Nytt hem

Nytt hem från 6 månaders ålder

Ibland behövs ett nytt hem åt din cocker och vi vill gärna hjälpa till att hitta en ny familj. Eller om du söker en äldre cocker som ny familjemedlem så kan du annonsera om det på den här sidan. Här förmedlas hundar som är över 6 månader, söker du yngre hundar hänvisas till valpförmedlingen.

Annonskostnad för “Nytt hem sökes” är 100 kr för 3 månader som betalas till CSK:s plusgiro: 371957-2 märkt “nytt hem + ditt namn” (icke medlem betalar 200 kr). Du kan även betala via SWISH. Skicka till 1231947100 och ange tydligt vad det avser på samma sätt som till pg. Kvittensen för betalningen kan skickas med e-post till webbmaster@cockerklubben.com för snabbare hantering. Vänligen observera att medlemsavgift går inte att betala via SWISH. Vill du bli medlem hittar du information om hur du gör HÄR.

 

Du anmäler hund till “Nytt hem sökes” genom att fylla i ett formulär, klicka HÄR 

Att annonsera under “Nytt hem finns” är kostnadsfritt och annonsen ligger i 3 månader om du inte meddelar att den ska tas bort. Skicka text och berätta om din familj och dina eventuella önskemål om hunden till webbmaster@cockerklubben.com och ange dina kontaktuppgifter. Kom ihåg att även nämna var du bor.

Var vänlig observera att “Nytt hem finns” inte med automatik innebär att hunden överlåtes gratis, den kan även vara till salu. 

Vi förbehåller oss rätten att redigera insänd text. OBS: Annonsör ansvarar för att uppgifterna är aktuella. Om hunden har fått ett nytt hem eller om du har hittat en hund här så var vänlig meddela webbmaster.

Nytt hem sökes

Hundens namn, registrerat hos SKK

Cockernest Black Moon

Registreringsnummer hos SKK

SE58223/2019

Kön

Hane

Orsak till att nytt hem sökes

Förändrad familjesituation/tidsbrist

Beskriv hunden

4 år gammal helsvart okastrerad hane. (född 20191101). Köpt av kennel Line Sam. Vi letar efter ett nytt hem för vår älskade Frank. Med två små barn och krävande jobb har vi inte längre kapacitet att tillgodose hans stora behov av mental och fysisk aktivering. Vi söker någon med tid och engagemang nog att hantera detta underbara energiknippe till vovve. Frank är en försiktig kille och blir lätt osäker och skällig i nya situationer och möten. Men bara man ger honom tid att själv utforska är han världens keligaste och snällaste hund som gärna blir klappad av alla. Utan tillräcklig stimulans har vi märkt att han blir mer lättstressad och extra reaktiv vid hundmöten. Han har gått på två olika hunddagis där han gått bra ihop med de andra hundarna. Han funkar jättebra med barn i alla åldrar. Trivs bra hemma ensam, men kan bli stressad av att lämnas ensam på nya platser. Trivs jättebra i bil, åkt långt många gånger. Han är okastrerad men är inte märkbart intresserad av löptikar. Testat kemisk kastrering men såg inga fördelar av det.

Ort där hunden finns

Täby, Stockholm

Ägarens namn

Alexander Elvin

Telefon

0707427016

E-post

g.alexander.elvin@gmail.com

 

 

Inlagt 4/4

Hundens namn, registrerat hos SKK

Liljeblomman’s Tuva

Registreringsnummer hos SKK

SE25356/2020

Kön

Tik

Orsak till att nytt hem sökes

Kommit tillbaka till Kenneln

Beskriv hunden

Har en 4 årig svart tik, som letar nytt hem då vi fått tillbaka henne. Hon är älskar människor och barn. Är ingen problemhund funkar med andra hundar men ska inte bo med dem. Hon kan vara ensam när hon är med andra hundar helt ensam vet jag inte då hon aldrig varit det. Hon vill komma till någon med mycket tid som vill aktivera henne och som är medveten om pälsvården en cocker kräver. Någon där hon inte behöver vara ensam om dagarna.  Hon ska alltså inte bo med andra hundar.

Ort där hunden finns

Vikbolandet

Ägarens namn

Bodil Svensson

Telefon

0735740445

E-post

liljeblommans@live.se

 

 

Inlagt 31/3

Hundens namn, registrerat hos SKK

Apelhöjdens Isolde

Registreringsnummer hos SKK

SE49038/2020

Kön

Tik

Orsak till att nytt hem sökes

Ändrade levnadsförhållanden

Beskriv hunden

Vi har haft henne sedan hon var 8 veckor gammal. Hon är en mycket gosig och kramgo liten tjej. Har sedan hon var valp varit lite ängslig och osäker. Vi har tränat mycket (och tränar) med henne för att hon ska bli tryggare. Nu är hon en tryggare hund som trivs hemma i soffan, ute i trädgården och framförallt ute i skogen på promenader. Fortfarande så är hon lite osäker med nya människor, men det släpper snabbt numera. Bor med småbarn som hon är snäll och försiktig med. Skäller endel och vaktar hemmet men även när vi möter någon på promenad som vi pratar med. Tycker det är lite jobbigt att vara på t.ex. lekplats där familjen är på olika ställen och hon måste vänta vid “sidan av”. Är lättlärd och älskar att göra rätt. Har en hundkompis som hon tycker om att leka med, annars inte van med andra hundar.

Ort där hunden finns

Skövde

Ägarens namn

Sofie Tapper

E-post

linasofietapper@gmail.com

 

Inlagt 18/2

Nytt hem finns

Hej!

Söker cocker tik har haft den rasen hela livet men  just nu passar en valp inte då jag inte inte har den tid jag vill lägga på en valp. Min senaste dog av hög ålder för ett par veckor sedan och saknar verkligen att ha den positiva hundras i mitt liv. Bor på gård så hunden kommer att gå lös på gården och jag tycker att skogspromenader med hundarna är en favorit. Har en en tik av annan ras och min dotter har en cocker tik så därför passar det bäst med tik. Jag bor i Figeholm utanför Oskarsham.

Karin Malmström

malmstrm.k@gmail.com

 

Inlagt 2/4
Hej!

Söker en cocker från 1 år och upp till 4 år. Snäll, trevlig, funkar med barn. Inga problem beteenden. Här finns skog att springa i och hav att bada i, jag bor i Göteborg. Vana vid cocker sen innan!

Med vänlig hälsning
Dennis 0768 674468

 

Inlagt 14/3
Hej!
Jag söker en sällskapscocker, gärna enfärgad. Kanske behöver din hund omplaceras på grund av förändrade familjeförhållanden eller kanske har huvudmatte gått bort? Med mig finns utrymme för promenader, mys och äventyr. Vi åker och badar, leker i hundparken, går på stan och tar sovmorgon på helgen. Hemma hos mig får hunden sova i sängen och följer med mig överallt där hundar är välkomna. Hunden är gärna van att åka bil och är bekväm i stadsmiljö. 
 
Söker ej valp, utan söker äldre unghund/vuxen eller pigg senior.
Jag bor i Uppsala. 
 
Hör av dig! 
Mikaela Eriksson
073 073 13 83

 

 

Inlagt 12/3