Nytt hem

Nytt hem från 6 månaders ålder

Ibland behövs ett nytt hem åt din cocker och vi vill gärna hjälpa till att hitta en ny familj. Eller om du söker en äldre cocker som ny familjemedlem så kan du annonsera om det på den här sidan. Här förmedlas hundar som är över 6 månader, söker du yngre hundar hänvisas till valpförmedlingen

Annonskostnad för “Nytt hem sökes” är 100 kr för 3 månader som betalas till CSK:s plusgiro: 371957-2 märkt “nytt hem + ditt namn” (icke medlem betalar 200 kr). Du kan även betala via SWISH. Skicka till 1231947100 och ange tydligt vad det avser på samma sätt som till pg. Vänligen observera att medlemsavgift går inte att betala via SWISH. Vill du bli medlem hittar du information om hur du gör HÄR. Skriv en kortfattad beskrivning av hunden, hälsostatus, ev. kurs eller tävling, orsak till att du söker nytt hem, önskemål om det nya hemmet och kontaktinformation samt vilken ort hunden finns på. Bifoga gärna även ett foto. Maila informationen till webbmaster@cockerklubben.com

Att annonsera under “Nytt hem finns” är kostnadsfritt. Skicka text och berätta om din familj och dina eventuella önskemål om hunden till webbmaster@cockerklubben.com och ange dina kontaktuppgifter. Kom ihåg att även nämna var du bor.

Var vänlig observera att “Nytt hem finns” inte med automatik innebär att hunden överlåtes gratis, den kan även vara till salu. 

Vi förbehåller oss rätten att redigera insänd text. OBS: Annonsör ansvarar för att uppgifterna är aktuella. Om hunden har fått ett nytt hem eller om du har hittat en hund här så var vänlig meddela webbmaster.

Nytt hem sökes

Världens bästa Ernst behöver ett eget hem.
Ernst är född och uppvuxen hos oss och bor i Löddeköpinge. Han är 18 mån orange roan. En super go kille med mycket bus o driv men jätte gosig💙 Han är högt älskad av oss och rätt hem är JÄTTEVIKTIGT ‼️
Ernst tycker inte om att leva i flock han vill ha en egen familj där han är mittpunkten. Barn o katt är inga problem ( katter är väldigt roliga dock är  han lite burdus). 
Han är ingen problem hund men lite lydnad hade nog inte skadat hihi.
Skriv till oss om ni känner att just ni kan ge Ernst ett super hem. 
Bara till sällskap inte utställningen och avel. 
 

Med vänliga hälsningar

Maria & Moa Ekstrand
 
 

Inlagt 1/12

Jumjum är en glad cockerhane på 2 år som älskar att vara med och gärna arbeta. Vi tränar agility, lydnad, viltspår och apportering. Han har provat freestyle och Nosework. Följer gärna med på löprundan eller i skidspåret. Tycker om långpromenader i skogen. Vi har tagit beslut om att omplacera honom på grund av att han har visat försvar mot barn, mot vår yngsta dotter. Jumjum önskar få bo i ett hem utan barn, om det finns barn så är de äldre. I början är han lite blyg och när du lär känna honom är han en väldigt fin hund.
Är du nyfiken på att veta mer om Jumjum så ring eller maila mig.
 
Hoppas att vi hörs!
 
Hör av dig till Gisela Persson på tfn; 073-9346778 eller mail; giselapersson@outlook.com
 
 
 
 

Inlagt 22/10

 
Det här är vår underbara älskade Charlie
 
Charlie är en renrasig röd cockerspaniel (med stamtavla) född december 2020. Han kommer från Novalie’s kennel i Ringarum. Han är glad, älskar nose work, att springa fritt i skogen, är otroligt lättlärd och vill alltid vara till lags när vi tränar. Han älskar speciellt om man delar köttbullar i små bitar och gömmer i trädgården. Vi bor i hus på landet och där springer han fritt. Men ibland är vi i stan och han går fint i koppel. Han springer med oss ibland och får cockerfnatt i trädgården. Hans svans viftar mest hela tiden. Bäst gillar han att åka bil, sova under täcket, pussas, gosa, bli kliad på magen och simma i sjön! 
 
Men Charlie har även en dominant sida och vill gärna vakta. Det är orsaken till att vi letar efter en familj som kan ge honom ett lugnare mindre sammanhang. Han mår bäst med tydliga rutiner, när varje dag ser ungefär likadan ut. Sedan han blev könsmogen har han börjat vakta mer. Han vill t ex inte att någon kommer fram om han sitter i mattes famn, han nafsar om någon närmar sig hans mat eller om man försöker ta hans ben. Han har även en stark vilja när han exempelvis tycker att det räcker med kloklippning eller borstning. Då kan han nafsa. Vi har tre barn och många kompisar hemma ofta. 
 
Det största problemet med Charlie är att han inte varnar i förväg. Han borde borra eller på annat sätt visa men han nafsar direkt. Vi har tagit honom till veterinär och fysioterapeut för smärtutredning men de hittar ingenting. Vi har kemiskt kastrerat honom och nu senast kirurgiskt för att se om det kan hjälpa. 
 
Men hur mycket vi än älskar honom och det faktum att han 98% av tiden är världens härligaste hund så inser vi att med det liv vi lever, med småbarn, barnens kompisar hemma, gäster över så blir Charlie bara stressad. Han behöver en lugn tillvaro där han får massor av gos, god mat, tålamod, varsamhet, får jobba med nosen (han är helt fantastisk! ) och springa i skogen. 
 
Om ni är en familj som kan ge honom en lugn vardag, att ni har tålamod och kan med varsam hand och mycket kärlek ge honom en chans att växa och utvecklas. Då kommer ni ha väldigt roligt tillsammans. 
 
Vi bor i Västerås.
 
 
Vänliga hälsningar,
 
Petra Nygård
 
076-1036882
 

Inlagt 21/8

Nytt hem finns

Hej. Jag heter Annelie Westerlund och bor med min make i Njurunda strax söder om Sundsvall med våran lilla blandraskille på drygt ett år, vi har även 3 katter. Jag jobbar som personlig assistent och maken som lärare. Vi skulle så gärna vilja ha en fin kompis till våran Gottfrid. Vi bor i hus med stor tomt att springa runt på. Varför vi söker en lite äldre hund är pga vi vet av erfarenhet att det är mycket jobb med valp. Jag är hemma mycket då jag jobbar dygn, när det blir för många timmar ensam hemma för Gottfrid så går han ca 3 dagar på dagis i veckan. När jag är ledig brukar vi promenera och vara ute på gården. Sedan blir det mycket mys i soffan och sängen. Det spelar ingen roll om det är en hane eller tik. Gottfrid är kastrerad, och älskar att busa och mysa.

 
Mitt mobilnummer är 070-3383510
 
Hoppas att det finns någon fin vovve som söker ett kärleksfullt hem. Mvh / Annelie 
 

Inlagt 6/11

Nytt hem finns hos mig och min Irländska Setter Astrid och 2 katter i centrala Falun. Min Astrid är född 2015 och är en helt fantastisk hund. 
Jag skulle vilja skaffa en Engelsk cocker spaniel men vet av erfarenhet hur mycket tid en valp kräver. Jag kanske skaffar en valp längre fram men i dagsläget kan jag tänka mig att en äldre hund som behöver omplaceras kan bo med oss.
 
Jag arbetar som universitetsadjunkt och planerar min tid som jag vill, vilket ger mig friheten att anpassa min undervisning utifrån min hunds behov av promenader och sällskap.
 
Therese Herkules 
Tel 070 4353751 
 

Inlagt 13/10

Hej!

 
Vi fick ta bort vår cocker-kille för snart ett år sedan, efter nästan 12 år tillsammans och letar nu efter en ny cocker spaniel, en omplacering. Vi är i dagsläget hemma båda två, då jag (Carola) numera är rullstolsburen efter amputation. Har elrullstol och ska få protes. Vår tidigare cocker vande sig fort vid att matte åkte “elrulle” och fogade sig efter det. Vi letar efter en tik/hane från ca 9 månader och uppåt, dock max 2 år. Gärna i färgen röd-vit, orange roan, svart-vit eller svart, men allt är av intresse givetvis. Vi vill, att hunden ska vara:
* Rumsren 
* Van vid hantering med mun för tandborstning
* Kloklippning 
* Öron och pälsvård
* Van vid bilåkning
Vi går mycket i skog och mark. Vi har vuxna barn, men barnbarn på 9 och 11 år. De brukar dock inte vara så på sig mot något djur. Vi tänker träna på vardagslydnad oc Tomas längtar efter att köra viltspår och söka kantareller igen. I övrigt söker vi helt enkelt, en glad och sällskaplig cocker. Vi bor i hus med inhägnad tomt strax utanför Linköping, Östergötland. Vi har nära till göta kanal, svartån, promenadstigar och skog. Maken kan ta med hunden på jobbet om matte blir sjuk och inlagd. Innan vår förra cocker, så hade vi golden och schäfer. Vi längtar efter en ny fyrfota vän. Har ni någon unghund eller vet någon omplacering?  Hör gärna av er i så fall. Hälsningar Carola (50 år) och Tomas ( 54 år) Forsberg i Linköping.
Mobilnummer 0708-762505 Carola, 0739-863159 Tomas
 

Inlagt 8/8