Reportage

Här presenteras reportage från olika aktiviteter med cocker spaniels. 

Crufts 2019

En dröm som gått i uppfyllelse. Att få uppleva en tävling på Crufts var en dröm för både Moa och mig. Och att denna dröm skulle gå i uppfyllelse med våra egenuppfödda cockrar är en stor lycka. 2018 var vi på Crufts med Matteus (SEU(u)CH DKCH(u) Bundessieger-17 Oakbeach Faithful As A Dragonheart) då han kvalificerade sig genom att bli BIR på Bundessieger i Dortmund under Barbara Müller. Att resa över till England var en självklarhet och vi åkte i sällskap med hela familjen. Lyckan var oändlig när Matteus vann sin klass på gröna mattan och kvalade till nästa år. 

 2018 var tävlingarnas år på kenneln och vi kvalificerade hela 5 hundar. Och alla med vårt eget kennelnamn. 

 SEU(u)CH DKCH(u) NOUCH KLBCH KBHV-17 Oakbeach Make Hearts Go Bom-Bom kvalade i Vejen och i Stockholm genom att bli BIR under Joyce O’Connor och Jenny Miller. Tävlade i open class med 20 deltagande.  

SEU(u)CH DKCH(u) Bundessieger-17 Oakbeach Faithful As A Dragonheart kvalade på Crufts 2018 genom att bli 1:a i mid Limit under Mr Derek Shapland. Tävlade i år i klassen Limit med 20 deltagande. 

Oakbeach Follow Me To The Top kvalade i Trondheim 1 i juniorklass under Virginia Lyne. Tävlade på Crufts i klassen yearling med 23 deltagande.  

SPKVV-18 DKVECH Oakbeach Dream’s Come True kvalade i Roskilde genom att bli BIM från veteranklass under Einar Paulsen. Tävlade på Crufts i veteranklass med 19 deltagande. 

Oakbeach Catching Fire kvalade i Trondheim 1 i juniorklass under Virginia Lyne. Tävlade på Crufts i post graduate och blev 4:a av 11 deltagande.

Så började förberedelserna inför resan. Båt, hotell och tågtunnel bokades. Hundar trimmades och äntligen kom dagen för avfärd. Även denna gång var hela familjen med plus Cilla som reste med sin Lady, en dotter till vår hane Melker (SEU(u)CH DKCH(u) KLBVCH DKVECH KLBJUBVV18 KBHV-18 KBHVV-18 SEVV-17 SEVV-18 Oakbeach It’s Easy To Remember). Så sex hundar och tre personer tog den långa bilturen mot Birmingham. Medan Moa och Lisa (mamma/mormor) körde lyxvarianten och flög över då vi hade små valpar som vi inte ville lämna för länge. Resan gick superbra, hundarna älskar att vara på långtur och skötte sig exemplariskt. 

Väl framme i Birmingham checkade vi in i vår lägenhet som visade sig vara på hela 136 kvm och låg mitt inne i stan, 10 min från Bullring. Hundarna busade och sprang runt som galna och det fanns ju yta att racade runt på, sex galet glada cockrar. Väl där så dröjde det inte många timmar tills våra lyxlirare som flugit kom till lägenheten och många pussar och kramar från hundarna delades ut. Bubblet öppnades och skratten var många och härliga. 

Dagen på gröna mattan var supertrevlig, vi träffade många engelska vänner och såg många fina cockrar. Dagens höjdpunkt var Jacobs 4:e placering i klassen post graduate med 11 deltagande. Alla fem hundarna och vi njöt av att vara på den gröna mattan. Väldigt nöjda efter denna dag åkte vi tre åter till lägenheten medan lyxlirarna tog flyget hem över ett stormigt Europa med mycket turbulens och extra flygtid då det blåste för mycket för att landa. Vi andra låg i soffan och drack bubbel nöjda och belåtna. 

Crufts var över för denna gång. Vi hoppas och håller tummarna för att Brexit inte gör det för svårt för oss Européer att ta oss in i England och njuta på den gröna mattan. Och till er som ännu inte varit på Crufts kan vi enhäldigt säga: Åk om chansen ges!!

 Hälsningar från ett nöjt Cruftsgäng/

Maria Moa Melvin Lisa 

Kennel Oakbeach