Presentation styrelsen 2023

 

Marie Johansson

Ordförande

Hundar har varit med mig sedan barnsben och när jag flyttade hemifrån blev det naturligtvis en egen hund direkt.
Cocker har funnits i mitt liv sedan 2001 och efter det har jag aldrig varit utan. I början var det hanar men när mitt intresse sedan ökade för rasen skaffade jag även tik och min uppfödarbana startade lite lätt.
Mitt kennelnamn är Cockerblues och ursprungligen var hemmahamnen Hönö. Numera bor vi 15 minuter från ”världsmetropolen” Ullared.
I dagsläget finns även en annan liten ras i hemmet – Russkiy toy.
Jag är mycket ute på utställningar med båda raserna och föder upp sparsamt. För övrigt är jag utbildad ringsekreterare och även jägarexamen har jag tagit på senare år. ID-märker katt och hund med microchip.
Tidigare föreningslivserfarenheter: Jag har varit ordförande i min andra ras under några år samt även i Västra Cockerklubben. Ledamot i Cockerklubben har också hunnits med och då som kassör och utställningsansvarig.
Jag ser fram emot att greppa rodret för skutan och med dessa fantastiskt duktiga styrelsemedlemmar jag har med mig på resan kommer detta bli ett bra år!

Lotta Frankesjö

Vice ordförande

Jag har haft Cocker sedan 1979. Min första hette Sofus Sparkling Style. Fick överta honom från Inget Ivarsson kennel Westerner. Sen har vi haft ett samarbete i många år. Just nu äger vi tillsammans Travis Dual Agent. I Örebro Cockerspanielklubb har jag suttit i styrelsen på de flesta platser. Jag och Stina har kennel Confess tillsammans. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med alla i nya styrelsen och jag hoppas att vi kan erbjuda aktiviteter för alla våra medlemmar under det kommande året!

Caroline Dufwa

Sekreterare

Jag är uppvuxen med cocker spaniels. Min pappa födde upp cocker och jag följde med honom på hundrelaterade resor till rasens hemland och de stora legendariska uppfödarna där likväl som inom Norden när jag var liten. De båda cockrarna som pryder vårt klubbmärke var två engelska importer som jag växte upp med. Med den starten i livet har det alltid varit självklart för mig med hund. Jag har även haft engelsk setter i över 20 år men har bara cocker spaniel idag. En skara på fyra räknar jag in i familjen just nu och vi håller mestadels på med utställning och uppfödning i liten skala.
Jag har tjänstgjort som sekreterare tidigare i klubben så jag är lite bekant med uppdraget och ser fram emot att samarbeta med de andra i styrelsen kring frågor som rör och berör alla oss med cocker!

Ulrika Larefalk

Kassör

Jag är en ”vanlig” hundägare som för tillfället har två cocker spaniels  i hemmet. Hundar har alltid har varit en stor del av mitt liv och min cockerresa  började med att sambon kom hem med en svart och vit cockervalp för 35 år sedan. Sen dess är jag fast för denna underbara, svansviftande, aktiva allroundras och har aldrig velat byta. Numera tävlar vi mest i nosework men vi tycker om att jaktträna, gå viltspår, träna agility och rallylydnad. Vi deltar även på utställning då och då – men utseende och anatomi är lite svårare att träna på.

Jag är särskilt intresserad av sambandet mellan utseende, mentalitet och arvbarhet och skulle önska att man avlade lika mycket på jaktliga egenskaper och mentalitet som på utseende.

Jag har lång erfarenhet av kassörsuppdrag bl a i Cockerklubbens Västerbottensavdelning och SSRK och jag hoppas att uppdraget som kassör kommer att bli intressant och utvecklande.

Ewa Vikermo Rajala

Ledamot

Prefix Puttifar Kennel sen -94. Liten uppfödning som har utökats med en ny ras 2021. Drever som passar utmärkt i vår Cockerflock. Till vardags arbetar jag som skolsköterska på en mellan och högstadieskola samt anpassad grundskola den 23 år tillbaka. 

Mitt djurintresse har funnits hela livet. Jag älskade som barn att vara mitt bland hästar, grisar, höns och kor i mina släktingars bondgårdar. Jag önskade mig också tidigt en egen hund och det skulle vara en cockerspaniel. Lyckan var fullkomlig när jag fick min första Cocker, 1974. En svart skönhet, min kille ”Ullikas Hero Boy” ”Hero” efter ”Örlidens Woodlark” och ”Aeris Azaia”. Han fick en kull efter sig. En fantastisk kille som blev nästan 15 år. Frisk, glad och väldigt mycket Merry Cocker. Han och jag var alltid tillsammans i ur och skur i nästan 15 år. Efter honom så har cockerspaniel funnits i mitt liv på olika sätt även om vi har varit hundfri när barnen var små.

Mina intressen: Hundutställning, Agility, Viltspår, Nosework, SPA (spaniel anlagsprov) som går i Finland. Vi har lyckan att bo nära vårt grannland och därför delta på både hundutställning och SPA-prov. För att kunna bli FI CH så måste hunden har genomfört anlagsprovet. Jag skulle gärna se ett liknade prov i Sverige. 

Jag har ett brinnande intresse för avelsfrågor som har hängt med ända från min första hund, även om jag då inte kopplade det till hundavel eftersom det inte var aktuellt på den tiden. Men att försöka förstå och lära varför saker blir som de blir har alltid varit fascinerande och viktigt för mig. Den nyfikenheten och envisheten tror jag att jag har nytta av idag som hunduppfödare. 

Erfarenhet från föreningslivet: Ordförande och utställnings ansvarig i  Södra  Norrbottens Kennelklubb samt ledamot kassör och utställnings ansvarig i SSRK Norrbotten. 

Några betydelsefulla hundar i vår uppfödning, till viss del i samarbete med kennel Secorcan Spanien och som gett oss mycket att vara stolt över. 

  • C.I.E SE U(u)CH NO UCH SECORCAN PATTY DIPHUSA
  • SE U(u)CH Secor Can The-Witch-To-St-Annes
  • FI UCH SE U(u)CH PUTTIFAR DIAMONDS ARE FOREVER
  • SE U(u)CH PUTTIFAR DON’T BREAK MY HEART
  • NORD UCH FI UCH SE U(u)CH NO UCH EE UCH JV-09 PUTTIFAR HAPPY GO LUCKY
  • SE U(u)CH, NO UCH PUTTIFAR OH HAPPY JOY JOY
  • SE U(u)CH PUTTIFAR DON’T WORRY BE HAPPY
  • JCH, CH PUTTFAR SWEET SCARLET HOPE (Kennel Secorcan) 
  • SE U(u)CH SAMCOCK’s GOING NUTS 
  • SVCH PUTTIFAR CLICK AND CASH 

Jag hoppas att jag ska kunna bidra på ett positivt sätt i klubben. Att ta vara på och förhoppningsvis även få förmånen att vidareutveckla det arbetet som så många andra duktiga har jobbat fram under tidigare år. Att blicka framåt för att vi ska få mer kunskap om vad är viktigt att ta tag i just nu och framöver. Jag ser verkligen fram emot ett spännande och roligt år tillsammans med hela styrelsen och andra. 

Annis Lindberg

Ledamot

Jag och har haft rasen i 40 år. Innehar Sjösvängens kennel sedan 1998, min första kull föddes 1999. Mitt stora djurintresse startade redan i tidiga år, då jag ofta var på min morfars gård där det fanns hästar, kor, får, grisar och höns. Under ca. 20 år tillbringade jag mycket tid på ridskolan i Bankeryd. Mina stora intressen under dessa år var hoppning, långritter samt ungdomsverksamheten. Min första Cocker, en black/tan hane, Brusafors Danilo, kom in i mitt liv 1981. Efter en stor övertalningskampanj från en av ridlärarna = uppfödaren + alla andra i stallet så blev jag med Cocker, han var född i december 1980.
De sista 5 åren i hästvärlden var jag mycket engagerad i Svenska New Forest föreningen med deras sto- och hingstpremieringar. Här startade mitt avelsintresse. På den stora generalmönstringen på Elmia i Jönköping var jag domarsekreterare. Kan ni tänka så mycket hästar och jag kanske såg 3-4 st i detta vimmel av stiliga hingstar. När dagen var till ända hittade jag en söt blue roanvalp och där på plats beställde jag min nästa hane – en blue roan. Men ödet ville annorlunda och det blev en svart hane i stället. Dante blev pappa till min stamtik Humlan, men innan hon föddes kom ytterligare en hane och då äntligen en blå, som sedan kunde titulera sig SUCH Camillo’s King Kong – Robban till vardags. Han erhöll alltså jaktmerit vilket gav fullchampionat!
Med Robban startade mitt intresse för fågeljakten, så vi besökte många vattenprov och fältprov genom åren. Humlan och hennes dotter Lotten startade på många vattenprov – deras paradgren, samt gick åtskilliga jaktprov. Tyvärr var vi bara nära pris många gånger: de var nämligen halvdöva och ganska lätta i baken just då och satt inte tills de fick kommandot apport, men hittade och hämtade fågel – det gjorde de! Jag gillar att se de kullar jag fött upp genom åren och har anordnat kennelträffar vid 5-, 10-, 16- och 20-årsjubiléerna vilket har gett mig härliga minnen ihop med mina fantastiska valpköpare! Under åren har jag fött upp många härliga hundar som visat framfötterna i olika
tävlingar, t ex Sjösvängens Jo MenVisst Perfekt ”Fant” som varit duktig på lydnadsplan, elitklass i rallylydnad, nosework samt klarade Norges jaktanlagsprov med bravur! Ett stort antal andra Sjösvängenshundar har viltspårsmeriter. Två av mina egna killar har vänstervarvat med championat som följd: ”Tuff” LV CH SE U(u)CH LVJ CH Sjösvängens August och ”GW” SE U(u)CH Sjösvängens Önskedröm.
Just nu ligger vi i träda… hm, det kom en pandemi och ett nytt jobb i vägen – tanken var/är att göra ett nytt försök på jakten. Jag var med i Jönköpings Läns Cocker Spanielklubb under 20 år på olika positioner och mitt mål i denna styrelse är framförallt att Cocker Spanielklubben ska ha en  framtid och jag vill bidra med det jag kan.

Winnie Gundersen

Ledamot

Är uppvuxen med hundar av olika raser, så när jag flyttade hemifrån tog det inte lång tid innan jag skaffade egen hund, en Rottweiler hane. Efter det har jag haft Nova scotia duck tolling retriever och några blandraser. Min första Cocker skaffade jag 2017, och  förälskade mig totalt i rasen, den alltid viftande svansen och viljan att vara med på allt man hittar på. Hans andra hem blev ambulansen, då han alltid var med mig på jobb, och han blev snabbt ambulansens maskot. Utställning var inte min grej från början, men blev snabbt biten av bacillen, att resan landet runt på olika utställningar, och det är inte alltid det går lika bra, men man har då haft en trevlig dag med Cocker folket. Har i dag 4 Cockrar och Kennel Zipp Line som befinner sig 1 mil utanför Strömstad.

Elina Liljeblad

Suppleant

Jag, precis som flera av oss, är uppvuxen med cocker. Det är en ras som ligger mig närmst hjärtat, det hade inte gått att välja något annat.
Jag har just nu två hundar här hemma som tar med mig på livets alla äventyr. När livet med häst sakta avtog så blev det mer och mer hund, nu håller jag på med hundar under dygnets alla timmar. Vi är idag väldigt aktiva i viltspår och jakt. Sen har vi även kommit igång med en del utställningar, apportering, lydnad, NW och så vandrar vi väldigt mycket varje år. Ja, vi gör i stort sätt lite av varje! Det är den stora charmen, att inte vara begränsad utan man kan alltid lära sig något nytt och ännu mer.
Jag ser fram emot att vara en del av klubben och kunna bidra med den kunskap jag har tillsammans med de andra i Styrelsen.