Presentation styrelsen 2022

 

Henrik Johansson

Ordförande

Jag bor med mina fyra cockertjejer i det vackra Borensberg vid Göta Kanal i Östergötland. Min första cocker fick jag 1995 och sedan dess har passionen för rasen vuxit och frodats. Som 18-åring skaffade jag mitt kennelnamn, CHOC ICE, och blev invald som suppleant i Cockerklubbens styrelse. Det var nyttigt att vara med och lära sig. Mitt första riktiga uppdrag blev att göra klubbens hemsida. Mycket har hänt sedan dess.

Intresset för hund, avel och genetik gjorde att jag hamnade på husdjursagronomprogrammet under fyra års tid med magisterexamen i biologi som följd. Under den tiden var jag med och startade upp den vilande lokalavdelningen i Uppsala, med allt vad det innebar med att organisera diverse aktiviteter och utställningar. Det var även då som min första kull föddes, 2003. När jag var klar med utbildningen flyttade jag till Västerås och det tog så klart inte lång tid innan även denna lokalavdelning upptog mycket av min tid. Sedan kom arbetet med den rasspecifika avelsstrategin och med min bakgrund gick det inte att hålla sig borta därifrån heller. 

Jag anammade tidigt tankesättet att om man vill att något ska finnas eller göras så får man bidra själv och inte gnälla om att andra borde göra något. Detta resulterade i diverse olika bidrag till Cockertidningen i form av artiklar, resereportage och annonser. Just att annonsera i en klubbtidning var en jättestor grej för mig, äntligen var jag en del av det som jag alltid tyckt gjorde tidningen mest intressant! Efter tre kullar lades uppfödningen på hyllan i tolv år och nu är den igång igen, fortfarande i blygsam skala. 

Omgång nummer två i huvudstyrelsen, denna gång i form av avelsansvarig (och kassör!) under en i övrigt turbulent tid av mitt liv ledde till att jag av hälsoskäl tvingades kasta in handduken. Det var drygt 10 år sedan. Nu känner jag mig dock redo att på allvar vara med och få klubben att fortsätta växa, sprida kunskap om vår underbara ras som jag aldrig skulle kunna leva utan och i positiv anda serva alla er fantastiska medlemmar som utgör vår klubb. Jag tackar så mycket för ert förtroende och kommer, vanan trogen, att göra mitt yttersta!

Kerstin Johansson

Vice ordförande

Jag bor på landet strax utanför Göteborg med bara naturen som granne. Har ett förflutet som styrelseledamot i Svenska Pudelklubben, alla möjliga befattningar, de sista åren i avdelningen som ordförande. Sen blev det SPK CS, var där ledamot i 4 år. Efter några års paus nu känns det skoj att ge sig in i Cocker klubben. Mitt stora intresse är avel och utställning men att gå
viltspår ibland (med båda raserna) är inte heller dumt.

Cockern kom in i mitt liv först för 8 år sedan. Har alltid varit intresserad av rasen men eftersom jag varit allergisk så blev det pudel för det fungerade med pälsen. Så 1984 kom första pudeln in i mitt liv,
första valpkullen 1988. Sedan dess har jag aldrig varit utan och tagit någon kull då och då under kennelnamnet Claudivan. Cockern har som sagt var alltid lockat och eftersom min allergi försvunnit med åren så var det dags att prova tyckte jag. En blue roan tik blev valet och jag har aldrig någonsin ångrat detta. Vilken hund!
Min Dicte frälste mig totalt så det blev tre kullar på henne och nu är jag inne på ett barnbarn.

Att vara med i rasklubbens styrelse ser jag som ett unikt tillfälle att lära sig massor av/om denna helt underbara ras. En gång Cocker=alltid Cocker känner jag. (Precis som pudel). Så jag ser fram mot en
lärorik tid i styrelsen, jag kan en hel del om styrelsearbete men har mycket att lära om just Cocker spaniel. Så hemma nu finns tre pudlar och två cockrar, alla tikar. Har några år kvar att jobba och det gör jag inom Utbildningsförvaltningen i Göteborg. Är servicechef på en av gymnasieskolorna på området. Maken är pensionär så våra hundar har sällskap för det mesta nu för tiden.

Ulrika Karlsson

Sekreterare

Vår första Cocker köpte vi i maj 2010. En blå kille som vi kallar Howie. Idag har vi sex Cockrar, tre tikar och tre hanar. De bor inne hos oss. Förutom när vi arbetar. Då har de ett hundstall och stora rastgårdar att vara i. Ni kan tänka er hur lyckliga de blir när matte och husse kommer hem! Mitt kennelnamn blev godkänt i oktober 2012 och första kullen kom 2013. Har både brokiga och enfärgade hundar. Är även med i styrelsen i lokalavdelningen Cocker Sydost. Har varit med där sedan 2012 med ett års paus. Jag håller mest på med utställning med mina hundar, men har nu även börjat med Nose Work. Bor i Gullabo som ligger 5,5 mil från Kalmar. En västgöte som har blivit smålänning. Tycker det ska bli kul och spännande att få vara en i styrelsen i Cocker Spaniel Klubben.

Ulrika Larefalk

Kassör

Jag är en ”vanlig” hundägare som för tillfället har två cocker spaniels  i hemmet. Hundar har alltid har varit en stor del av mitt liv och min cockerresa  började med att sambon kom hem med en svart och vit cockervalp för 35 år sedan. Sen dess är jag fast för denna underbara, svansviftande, aktiva allroundras och har aldrig velat byta. Numera tävlar vi mest i nosework men vi tycker om att jaktträna, gå viltspår, träna agility och rallylydnad. Vi deltar även på utställning då och då – men utseende och anatomi är lite svårare att träna på.

Jag är särskilt intresserad av sambandet mellan utseende, mentalitet och arvbarhet och skulle önska att man avlade lika mycket på jaktliga egenskaper och mentalitet som på utseende.

Jag har lång erfarenhet av kassörsuppdrag bl a i Cockerklubbens Västerbottensavdelning och SSRK och jag hoppas att uppdraget som kassör kommer att bli intressant och utvecklande.

Ingrid Olsson

Ledamot

Första cocker spanieln var en röd hane, f 1964, och sedan dess har jag varit fast i rasen. Började som
kennelflicka på Örlidens kennel, Nordens högst prisbelönta cocker spanielkennel i slutet på 1960-
talet, och hade där under många år mitt andra hem.
Min första egna champion blev SE U Ch Örlidens Midnight Dancer, BIS SSRK i Linköping 1979. Han
följdes av SE U Ch LP Örlidens Luciana, SE U Ch Örlidens Tussilago och Örlidens In My Heart
(fullcertad). Under denna tid tävlade jag aktivt även på jaktprov upp i elitklass, viltspår och lydnad.
1976 vann jag SSRKs prestigefulla pris Allroundpokalen till vinstrikaste spanielförare. Tussilago blev
stamtiken i kenneln och första kullen föddes 1982, där SE U Ch Brightwood’s Summer Music blev BIS
vinnare SSRK Bjuv 1983. År 2000 importerade jag SE U (U) Ch Wiljana Waterwheel som ligger bakom
tikarna SE och DK U (U) Ch Brightwood’s The Famous Grouse (Stacy), SE U (U) Ch Brightwood’s Teal
(Tilly), dottern Brightwood’s Quail (Kylie), och hennes dotter Brightwood’s Perfect View (Allie).
1992 kom det första släthåret i huset, och representeras idag av Int och Nord Ch Residenset’s Private
Copy (Wiwi).
Har alltid haft som mål att hundarna ska kombinera funktion och exteriör, och ett vackert huvud med
den milda blicken och en alltid glatt viftande svans är ett måste!
Jag var starkt emot att man tog bort jaktmeriten för championatet för många år sedan. Cockern är en
allroundhund, och för mig kommer den alltid att vara en dual purpose hund!
Har suttit i SSRK/Södra avd styrelse i 10 år på 1970-80 talet, i Cockerklubbens HS i olika perioder från
och till, sitter i Avelskommittén sedan 2012 och som avelsansvarig från 2021.
Sitter som sekreterare i Cocker Sydväst sedan 2018.
I Rasklubben för släthårig foxterrier satt jag som sekreterare och i AK i många år fram till 2014, är
åter sekreterare sedan 2020.

Annis Lindberg

Ledamot

Jag och har haft rasen i 40 år. Innehar Sjösvängens kennel sedan 1998, min första kull föddes 1999. Mitt stora djurintresse startade redan i tidiga år, då jag ofta var på min morfars gård där det fanns hästar, kor, får, grisar och höns. Under ca. 20 år tillbringade jag mycket tid på ridskolan i Bankeryd. Mina stora intressen under dessa år var hoppning, långritter samt ungdomsverksamheten. Min första Cocker, en black/tan hane, Brusafors Danilo, kom in i mitt liv 1981. Efter en stor övertalningskampanj från en av ridlärarna = uppfödaren + alla andra i stallet så blev jag med Cocker, han var född i december 1980.
De sista 5 åren i hästvärlden var jag mycket engagerad i Svenska New Forest föreningen med deras sto- och hingstpremieringar. Här startade mitt avelsintresse. På den stora generalmönstringen på Elmia i Jönköping var jag domarsekreterare. Kan ni tänka så mycket hästar och jag kanske såg 3-4 st i detta vimmel av stiliga hingstar. När dagen var till ända hittade jag en söt blue roanvalp och där på plats beställde jag min nästa hane – en blue roan. Men ödet ville annorlunda och det blev en svart hane i stället. Dante blev pappa till min stamtik Humlan, men innan hon föddes kom ytterligare en hane och då äntligen en blå, som sedan kunde titulera sig SUCH Camillo’s King Kong – Robban till vardags. Han erhöll alltså jaktmerit vilket gav fullchampionat!
Med Robban startade mitt intresse för fågeljakten, så vi besökte många vattenprov och fältprov genom åren. Humlan och hennes dotter Lotten startade på många vattenprov – deras paradgren, samt gick åtskilliga jaktprov. Tyvärr var vi bara nära pris många gånger: de var nämligen halvdöva och ganska lätta i baken just då och satt inte tills de fick kommandot apport, men hittade och hämtade fågel – det gjorde de! Jag gillar att se de kullar jag fött upp genom åren och har anordnat kennelträffar vid 5-, 10-, 16- och 20-årsjubiléerna vilket har gett mig härliga minnen ihop med mina fantastiska valpköpare! Under åren har jag fött upp många härliga hundar som visat framfötterna i olika
tävlingar, t ex Sjösvängens Jo MenVisst Perfekt ”Fant” som varit duktig på lydnadsplan, elitklass i rallylydnad, nosework samt klarade Norges jaktanlagsprov med bravur! Ett stort antal andra Sjösvängenshundar har viltspårsmeriter. Två av mina egna killar har vänstervarvat med championat som följd: ”Tuff” LV CH SE U(u)CH LVJ CH Sjösvängens August och ”GW” SE U(u)CH Sjösvängens Önskedröm.
Just nu ligger vi i träda… hm, det kom en pandemi och ett nytt jobb i vägen – tanken var/är att göra ett nytt försök på jakten. Jag var med i Jönköpings Läns Cocker Spanielklubb under 20 år på olika positioner och mitt mål i denna styrelse är framförallt att Cocker Spanielklubben ska ha en  framtid och jag vill bidra med det jag kan.

Vakant

Ledamot

Angelica Nilsson Mansfield

Suppleant

Tack för förtroendet att sitta med i cocker spanielklubbens styrelse! Jag heter Angelica och bor ca 4 mil norr om Göteborg tillsammans med min man och våra för tillfället 3 cockertjejer – Lottie, Izzi och Kellie. Jag har innan detta uppdrag suttit med i västra avdelningens styrelse under många år med olika befattningar och tycker detta är jätteroligt, spännande och lärorikt. Tog en paus från föreningslivet men känner att nu är det dags att vara med igen.
Jag köpte min första cocker 2006, en sobelfärgad hane vid namn Eddie, som jag fick ha kvar i 15,5 års tid. Det var hunden som man aldrig glömmer, han skapade intresset för rasen och har gjort att man bara vill ha fler och fler. 2010 fick jag mitt kennelnamn Westdreams godkänt och jag har en liten uppfödning av rasen, har endast haft tre kullar hittills men fler blir det om jag själv får bestämma. 😊 Avel intresserar mig mycket, och intresset för att finnas där för mina fina valpköpare i vått och torrt brinner jag för.
Vi sysselsätter oss med lite allt möjligt jag och hundarna, så som viltspår, konster, utställning och lite vardagslydnad. Men det jag brinner mest för är att skapa roliga dagar och glada minnen tillsammans med mina fyrfota vänner i vardagen. Livet blir aldrig tråkigt med en cocker i sin närhet! Arbetar inom hemtjänsten samt med min mans företag på kontoret. Mina fritidsintressen är mina hundar, fotografering och att resa.