Presentation styrelsen 2019

 

Tord Lundborg

Ordförande

Som barn fick jag inte någon hund. Det har jag tagit igen med råge. Mina första hundar var vita dvärgpudlar. Sedan 25 januari 1980 är det Cockerspaniel med kennel Line Sam som gäller även om det periodvis även har funnits Japansk spets, Papillon, Saluki. Yorkshire terrier, Shih Tzu och Chinese Crested på Holmåsa Slättgård utanför Borås. Min ambition är att föda upp rastypiska cockrar, både exteriört och mentalt. Jag har fött upp alla färger som en cocker kan ha. De senaste 10 åren är min uppfödning koncentrerad på enfärgade cockrar. Jag har haft Årets utställningscocker sju år med sex olika hundar. De har varit röda, svarta och en blue roan. Som nybliven pensionär ska det bli skoj att jobba i rasklubben. Jag sitter i styrelsen för Södra Älvsborg kennelklubb. Sedan 2002 är jag utställningsdomare.

Marina Aspelin

Vice ordförande, avel

Jag har levt med cocker hela mitt långa liv. Det började med en svart ”Slampen” som var min bästa kompis när jag var barn. Sedan dess har kärleken till vår roliga, fantastiska, mångsidiga ras hållit i sig. Min första avelstik var av Örlidenblod och jag registrerade mitt kennelnamn Suncox 1984 och har fött upp ett antal kullar och också ”fått” (ja, får, får man inte precis …) egna champions både i utställning och viltspår. Utan tävlingsambitioner har vi också tränat en hel del lydnad genom åren. Jag gillar och drivs av att få kontakt och samarbeta med djur. Har gått uppfödarkurser i avel och genetik och intresserar mig mycket för hundens hälsa och hunden i samhället. På föreningssidan har jag suttit många år i Cocker Sydvästs styrelse och är för tillfället vice ordförande. Jag kommer ihåg att jag i något skede i mitt liv önskade mig att ha en ”hel hög” med cockrar och det har jag verkligen fått. Med god hjälp av min man, Ulf, pensionerad idrottslärare, sammanbor vi med åtta cockrar i olika åldrar. Det fascinerande med en flock är att se att se hur rastypiskt lika dom är och ändå sådana fantastiska och skilda personligheter.

Ulrika Karlsson

Sekreterare

Vår första Cocker köpte vi i maj 2010. En blå kille som vi kallar Howie. Idag har vi sex Cockrar, tre tikar och tre hanar. De bor inne hos oss. Förutom när vi arbetar. Då har de ett hundstall och stora rastgårdar att vara i. Ni kan tänka er hur lyckliga de blir när matte och husse kommer hem! Mitt kennelnamn blev godkänt i oktober 2012 och första kullen kom 2013. Har både brokiga och enfärgade hundar. Är även med i styrelsen i lokalavdelningen Cocker Sydost. Har varit med där sedan 2012 med ett års paus. Jag håller mest på med utställning med mina hundar, men har nu även börjat med Nose Work. Bor i Gullabo som ligger 5,5 mil från Kalmar. En västgöte som har blivit smålänning. Tycker det ska bli kul och spännande att få vara en i styrelsen i Cocker Spaniel Klubben.

Katarina Rodell

Kassör

Min första cocker kom till oss 2006. En älskad orangeroan-hane från kennel Westerner. Föll såklart för denna underbara ras direkt! Fick mitt kennelnamn Cockernest i januari 2007 och har sedan dess fött upp både brokiga och enfärgade hundar. Reser en del på utställningar både i Sverige och utomlands. Lite viltspår har det också blivit. Bor i Motala med min man Per och våra hundar. Ser fram emot mitt uppdrag i Cockerklubben.

Caroline Dufwa Ek

Ledamot

Jag växte upp med cockrar då min pappa var mycket aktiv inom rasen under min uppväxt. Hundarna på vårt klubbemblem är två av våra hundar från förr, NORD UCH INT UCH Cilleine Freya och NORD UCH INT UCH Sorbrook Side Saddle. De var Nordens vinstrikaste cockrar på sin tid. Uppväxten med cockrarna gjorde att jag lärde mig äta hundmat så fort jag kunde krypa av mina fyrbenta extramammor, drog cockervalpar i barnvagnen istället för dockor som lite äldre och sedan följde med på resor till England och de flesta av landets alla hörn på utställningar eller när pappa dömde eller fotograferade.
 
Idag lever jag och min familj med fyra vuxna cockrar hemma. Jag tycker cockern är en fantastisk familjehund och oslagbar med barn! Mitt intresse för avel och utställning är stort men vår fantastiska ras är ju så härlig att göra saker med så jag sysslar även gärna med viltspår, nosework eller apportering när andan faller på. 
 
Jag gör mitt andra år i styrelsen. Det har varit otroligt lärorikt att sitta med i styrelsen och har framförallt uppskattat telefonsamtal från cockerägare ute i landet som ringt för att fråga om saker och berättat med stolthet om sin/sina fyrbenta pälsklingar. Ser fram emot detta år med årets styrelse!

Ann-Christin Björk

Ledamot

Min första Cocker köpte jag för 22 år sedan. Cockerpojkarnas som är mitt kennelnamn skaffade jag för 10 år sedan men började inte med avel förrän 2015. På kenneln finns både brokigt och enfärgat och målet är cockrar som är rastypiska, bra mentalt och som fungerar både i familj och i arbete. Mitt stora intresse är viltspår som jag verkligen brinner för. Detta har jag hållt på med sedan 2009 så det har blivit en hel del spår under dessa 10 år. Bor i Porrarp som ligger djupt in i skånska skogen. Det ska bli roligt att jobba i klubben.

Anne Wågström

Ledamot

Jag har haft cocker sedan 2003, dess förinnan var det Hovawart som gällde, två hanar, den ena gick fantastiskt bra i utställning och skulle gå i avel. Sedan blev han sjuk och dog endast 4 år gammal. Nu är det cocker för mig och har just fått mitt kennelnamn, Melt My Heart. Går just nu SKKs uppfödarutbildning. Älskar att gå viltspår, urkass på att lägga dom. Som ni förstår är jag novis i detta, men hoppas kunna bidra i alla fall. Jag bor i Åhus, Skåne, är 55 år, har en OR och en BLR, även en PBGV (petit basset griffon vendeen)

Lena Landberg

Suppleant, utställning

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för djur och då främst hundar och hästar. Numera är det hundar som tar den största delen av min fritid. Har haft schäfer under ca 25 år, är uppväxt med långhåriga taxar. Jag har sedan några år tillbaka hoppat över till spaniel och har idag tre engelska cocker spaniels och en engelsk springer spaniel. Hundarna aktiveras i första hand med viltspår/personspår och Bruks- och lydnadsträning/tävling. Det blir också en hel del utställningar för oss. Är också intresserad av avels- och funktionsfrågor. Jag är utbildad ringsekreterare och CUA (Certifierad Utställningsansvarig) så det blir en del utställningsarbete. En av de utmaningar jag anser Cockerklubben har är att nå ut till den ”vanliga” cockerägaren i högre grad, dvs inte bara uppfödare eller ”utställningsnördar” som idag får den största uppmärksamheten i vår tidning. Så med det sagt vill jag uppmana alla ”vanliga” cockerägare att skicka in bidrag till Cockertidningen. Jag ser fram mot en fortsatt spännande tid i Cockerklubben och tackar för förtroendet att få vara med i styrelsen.

Henry Nyhlin

Suppleant

Bor i Stockholm och i Varnhem i Västergötland. Jag har hela mitt vuxna liv arbetat som läkare, är docent och redigerar och skriver läroböcker. Genom åren har jag haft många hundar. För tre år sedan köpte jag vår första cocker av Jane Jarefors i Hackås och nu har vi haft en första kull med sex valpar. I en tvårumslägenhet tre trappor upp. All respekt och beundran för uppfödare! En valp har vi behållit och nu börjar en ny fas i livet.

Pin It on Pinterest

Shares