Presentation styrelsen 2020

 

Tord Lundborg

Ordförande

Som barn fick jag inte någon hund. Det har jag tagit igen med råge. Mina första hundar var vita dvärgpudlar. Sedan 25 januari 1980 är det Cockerspaniel som gäller även om det periodvis även har funnits Japansk spets, Papillon, Saluki, Yorkshire terrier, Shih Tzu och Chinese Crested hos kennel Line Sam på Holmåsa Slättgård utanför Borås. Min ambition är att föda upp rastypiska cockrar, både exteriört och mentalt. Jag har fött upp alla färger som en cocker kan ha. De senaste 10-åren är min uppfödning koncentrerad på enfärgade cockrar. Jag har haft Årets utställningscocker sju år med sex olika hundar. De har varit röda, svarta och en blue roan. Sedan 2002 är jag utställningsdomare. Jag är auktoriserad domare på spaniels och retrievers plus Chinese Crested.

Marina Aspelin

Vice ordförande, avelskommittén

Jag har levt med cocker hela mitt långa liv. Det började med en svart ”Slampen” som var min bästa kompis när jag var barn. Sedan dess har kärleken till vår roliga, fantastiska, mångsidiga ras hållit i sig. Min första avelstik var av Örlidenblod och jag registrerade mitt kennelnamn Suncox 1984 och har fött upp ett antal kullar och också ”fått” (ja, får, får man inte precis …) egna champions både i utställning och viltspår. Utan tävlingsambitioner har vi också tränat en hel del lydnad genom åren. Jag gillar och drivs av att få kontakt och samarbeta med djur. Har gått uppfödarkurser i avel och genetik och intresserar mig mycket för hundens hälsa och hunden i samhället. På föreningssidan har jag suttit många år i Cocker Sydvästs styrelse och är för tillfället vice ordförande. Jag kommer ihåg att jag i något skede i mitt liv önskade mig att ha en ”hel hög” med cockrar och det har jag verkligen fått. Med god hjälp av min man, Ulf, pensionerad idrottslärare, sammanbor vi med åtta cockrar i olika åldrar. Det fascinerande med en flock är att se att se hur rastypiskt lika dom är och ändå sådana fantastiska och skilda personligheter.

Ulrika Karlsson

Sekreterare

Vår första Cocker köpte vi i maj 2010. En blå kille som vi kallar Howie. Idag har vi sex Cockrar, tre tikar och tre hanar. De bor inne hos oss. Förutom när vi arbetar. Då har de ett hundstall och stora rastgårdar att vara i. Ni kan tänka er hur lyckliga de blir när matte och husse kommer hem! Mitt kennelnamn blev godkänt i oktober 2012 och första kullen kom 2013. Har både brokiga och enfärgade hundar. Är även med i styrelsen i lokalavdelningen Cocker Sydost. Har varit med där sedan 2012 med ett års paus. Jag håller mest på med utställning med mina hundar, men har nu även börjat med Nose Work. Bor i Gullabo som ligger 5,5 mil från Kalmar. En västgöte som har blivit smålänning. Tycker det ska bli kul och spännande att få vara en i styrelsen i Cocker Spaniel Klubben.

Katarina Rodell

Kassör

Min första cocker kom till oss 2006. En älskad orangeroan-hane från kennel Westerner. Föll såklart för denna underbara ras direkt! Fick mitt kennelnamn Cockernest i januari 2007 och har sedan dess fött upp både brokiga och enfärgade hundar. Reser en del på utställningar både i Sverige och utomlands. Lite viltspår har det också blivit. Bor i Motala med min man Per och våra hundar. Ser fram emot mitt uppdrag i Cockerklubben.

Anne Wågström

Ledamot

Jag sitter i CSK som ledamot och det är min 2a period där. Jag bor i Åhus, Skåne, är 56 år. Mitt liv med hund började när jag var 6 år och familjen skaffade den första Pekingnesen, det blev 4 av den rasen. Som vuxen skaffade jag mig senare 2 Hovawartpojkar, men blev samtidigt förälskad i en cocker spaniel. På bilden här, ser ni mig och min 1a cocker, hon hette Etta (James). Efter henne kom det fler och nu har jag en egen liten kennel, Melt My Heart, en kennel i liten skala, under uppbyggnad. Det som får mig att gilla cocker är dess glada, lata, bekväma och samarbetsvilliga temperament, ja cocker har ALLT. Jag brinner för att vi ska hålla vår ras frisk och fri från sjukdomar, hålla koll på det vi kan, följa våra rekommendationer, både från SKK och vår egen RAS. Jag gillar att vara i skogen med hundarna, gillar att gå ett viltspår då och då. Hemma har vi en tavla, som jag fick av en väns dotter, det står på den ”TYCKER MIN HUND INTE OM DIG, SÅ GÖR INTE JAG DET HELLER ” det är mycket sanning i det…

Ingrid Olsson

Ledamot, avelskommittén

Första cocker spanieln var en röd hane, f 1964, och sedan dess har jag varit fast i rasen. Började som kennelflicka på Örlidens kennel, Nordens högst prisbelönta cocker spanielkennel i slutet på 1960-talet, och hade där under många år mitt andra hem. Min första egna champion blev SE U Ch Örlidens Midnight Dancer, BIS SSRK i Linköping 1979. Han följdes av SE U Ch LP Örlidens Luciana, SE U Ch Örlidens Tussilago och Örlidens In My Heart (fullcertad). Under denna tid tävlade jag aktivt även på jaktprov upp i elitklass, viltspår och lydnad. 1976 vann jag SSRKs prestigefulla pris Allroundpokalen till vinstrikaste spanielförare. Tussilago blev stamtiken i kenneln och första kullen föddes 1982, där SE U Ch Brightwood’s Summer Music blev BIS vinnare SSRK Bjuv 1983. År 2000 importerade jag SE U (U) Ch Wiljana Waterwheel som ligger bakom tikarna SE och DK U (U) Ch Brightwood’s The Famous Grouse, SE U (U) Ch Brightwood’s Teal, Tilly 9 år, hennes dotter Brightwood’s Quail, Kylie 3 år, hennes dotter Brightwood’s Perfect View, Allie 7 mån. Brightwood’s Soaring Wings, Penny 3 år, går tillbaka på A One’s Salve Regina som inköptes 2007. 1992 kom den första släthåriga foxterriern i huset, och representeras idag av Int och Nord Ch Residenset’s Private Copy, Wiwi 13 år. Har alltid haft som mål att hundarna ska kombinera funktion och exteriör, och ett vackert huvud med den milda blicken är ett måste! Jag var starkt emot att man tog bort jaktmeriten för championatet för många år sedan. Cockern är en allroundhund, och för mig kommer den alltid att vara en dual purpose hund! Har suttit i SSRK/Södra avd styrelse i 10 år på 1970-80 talet, i Cockerklubbens HS i olika perioder från och till, sitter i Avelskommittén sedan 2012. Sitter som sekreterare i Cocker Sydväst sedan 2018. I Rasklubben för släthårig foxterrier satt jag som sekreterare och i AK i många år fram till 2014, är åter sekreterare sedan 2020.

Susanne Melander

Ledamot

Lena Landberg

Suppleant

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för djur och då främst hundar och hästar. Numera är det hundar som tar den största delen av min fritid. Har haft schäfer under ca 25 år, är uppväxt med långhåriga taxar. Jag har sedan några år tillbaka hoppat över till spaniel och har idag tre engelska cocker spaniels och en engelsk springer spaniel. Hundarna aktiveras i första hand med viltspår/personspår och Bruks- och lydnadsträning/tävling. Det blir också en hel del utställningar för oss. Är också intresserad av avels- och funktionsfrågor. Jag är utbildad ringsekreterare och CUA (Certifierad Utställningsansvarig) så det blir en del utställningsarbete. En av de utmaningar jag anser Cockerklubben har är att nå ut till den ”vanliga” cockerägaren i högre grad, dvs inte bara uppfödare eller ”utställningsnördar” som idag får den största uppmärksamheten i vår tidning. Så med det sagt vill jag uppmana alla ”vanliga” cockerägare att skicka in bidrag till Cockertidningen. Jag ser fram mot en fortsatt spännande tid i Cockerklubben och tackar för förtroendet att få vara med i styrelsen.

Ulla-Stina Eriksson

Suppleant

Mitt namn är Ulla-Stina Eriksson och jag har kennelnamnet USEMADE. Har växt upp med hamiltonstövare men så kom cocker spaniel in i bliden . En svart tik som julklapp. Då var det klart vilken ras som skulle vara hos oss. Den första kullen föddes 1976 och sedan har det blivit en eller två kullar per år. Ett antal champions har det blivit under åren. Har mest fött upp enfärgat men det har också blivit några kullar brokiga. Har också haft förmånen att få köpa några vuxna hundar  som har bidragit till min uppfödning. Har haft årets junior 2 ggr vilket är roligt då jag bor långt i norr så utbudet av utställningar är inte så stort. Har också provat viltspår vilket blev en SEVCH. För mig är cockern en underbar hund att ha .Alltid glad och villig till alla tokigheter man kan hitta på. Jag njuter av mina hundar. Var kassör för klubben för några år sedan och är nu ordförande i Västerbottensavdelningen.