Presentation styrelsen 2019

 

Tord Lundborg

Ordförande

Som barn fick jag inte någon hund. Det har jag tagit igen med råge. Mina första hundar var vita dvärgpudlar. Sedan 25 januari 1980 är det Cockerspaniel med kennel Line Sam som gäller även om det periodvis även har funnits Japansk spets, Papillon, Saluki. Yorkshire terrier, Shih Tzu och Chinese Crested på Holmåsa Slättgård utanför Borås. Min ambition är att föda upp rastypiska cockrar, både exteriört och mentalt. Jag har fött upp alla färger som en cocker kan ha. De senaste 10 åren är min uppfödning koncentrerad på enfärgade cockrar. Jag har haft Årets utställningscocker sju år med sex olika hundar. De har varit röda, svarta och en blue roan. Som nybliven pensionär ska det bli skoj att jobba i rasklubben. Jag sitter i styrelsen för Södra Älvsborg kennelklubb. Sedan 2002 är jag utställningsdomare.

Marina Aspelin

Vice ordförande, avel

Jag har levt med cocker hela mitt långa liv. Det började med en svart ”Slampen” som var min bästa kompis när jag var barn. Sedan dess har kärleken till vår roliga, fantastiska, mångsidiga ras hållit i sig. Min första avelstik var av Örlidenblod och jag registrerade mitt kennelnamn Suncox 1984 och har fött upp ett antal kullar och också ”fått” (ja, får, får man inte precis …) egna champions både i utställning och viltspår. Utan tävlingsambitioner har vi också tränat en hel del lydnad genom åren. Jag gillar och drivs av att få kontakt och samarbeta med djur. Har gått uppfödarkurser i avel och genetik och intresserar mig mycket för hundens hälsa och hunden i samhället. På föreningssidan har jag suttit många år i Cocker Sydvästs styrelse och är för tillfället vice ordförande. Jag kommer ihåg att jag i något skede i mitt liv önskade mig att ha en ”hel hög” med cockrar och det har jag verkligen fått. Med god hjälp av min man, Ulf, pensionerad idrottslärare, sammanbor vi med åtta cockrar i olika åldrar. Det fascinerande med en flock är att se att se hur rastypiskt lika dom är och ändå sådana fantastiska och skilda personligheter.

Ulrika Karlsson

Sekreterare

Vår första Cocker köpte vi i maj 2010. En blå kille som vi kallar Howie. Idag har vi sex Cockrar, tre tikar och tre hanar. De bor inne hos oss. Förutom när vi arbetar. Då har de ett hundstall och stora rastgårdar att vara i. Ni kan tänka er hur lyckliga de blir när matte och husse kommer hem! Mitt kennelnamn blev godkänt i oktober 2012 och första kullen kom 2013. Har både brokiga och enfärgade hundar. Är även med i styrelsen i lokalavdelningen Cocker Sydost. Har varit med där sedan 2012 med ett års paus. Jag håller mest på med utställning med mina hundar, men har nu även börjat med Nose Work. Bor i Gullabo som ligger 5,5 mil från Kalmar. En västgöte som har blivit smålänning. Tycker det ska bli kul och spännande att få vara en i styrelsen i Cocker Spaniel Klubben.

Katarina Rodell

Kassör

Min första cocker kom till oss 2006. En älskad orangeroan-hane från kennel Westerner. Föll såklart för denna underbara ras direkt! Fick mitt kennelnamn Cockernest i januari 2007 och har sedan dess fött upp både brokiga och enfärgade hundar. Reser en del på utställningar både i Sverige och utomlands. Lite viltspår har det också blivit. Bor i Motala med min man Per och våra hundar. Ser fram emot mitt uppdrag i Cockerklubben.

Lena Landberg

Suppleant, utställning

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för djur och då främst hundar och hästar. Numera är det hundar som tar den största delen av min fritid. Har haft schäfer under ca 25 år, är uppväxt med långhåriga taxar. Jag har sedan några år tillbaka hoppat över till spaniel och har idag tre engelska cocker spaniels och en engelsk springer spaniel. Hundarna aktiveras i första hand med viltspår/personspår och Bruks- och lydnadsträning/tävling. Det blir också en hel del utställningar för oss. Är också intresserad av avels- och funktionsfrågor. Jag är utbildad ringsekreterare och CUA (Certifierad Utställningsansvarig) så det blir en del utställningsarbete. En av de utmaningar jag anser Cockerklubben har är att nå ut till den ”vanliga” cockerägaren i högre grad, dvs inte bara uppfödare eller ”utställningsnördar” som idag får den största uppmärksamheten i vår tidning. Så med det sagt vill jag uppmana alla ”vanliga” cockerägare att skicka in bidrag till Cockertidningen. Jag ser fram mot en fortsatt spännande tid i Cockerklubben och tackar för förtroendet att få vara med i styrelsen.

Pin It on Pinterest

Shares